fbpx

Pedagógus Wellness IV. – évnyitó

Augusztusban a Pedagógus Wellness sorozatunk negyedik alkalmára várunk minden érdeklődőt, melyen a résztvevők ismét bepillantást nyerhetnek a színházi nevelési előadások világába és közelről tapasztalhatják meg az élményt a négy különböző korosztálynak szóló előadásunkon keresztül. 

Szeretettel meghívjuk a Nyitott Kör évadnyitó szakmai találkozójára, melyet 2021. augusztus 25. és 26-án tartunk a Jurányi Közösségi Ház TÁP termében és az online térben.

A rendezvény folyamán lehetőség nyílik rá, hogy az érdeklődők kipróbálhassák négy őszi előadásunkat, melyek különböző korcsoportoknak, óvodás, alsó- és felső tagozatos és gimnazista diákoknak szólnak. Az előadásokon külön-külön is részt vehetnek az érdeklődők személyesen vagy online formában. A helyszínen egy kis finomsággal és meglepetéssel várjuk a pedagógusokat minden előadásunk előtt.



A programban szereplő előadások:

Álomfogó – személyesen és online
Időpont: Augusztus 25. 10:00 – 12:00
Korosztály: 4-6 éves óvodások
Az előadás tartalma:
Történetünk az álmokról, és a fantázia világáról, képzeletünk élénkítéséről szól. Mítoszok, mesék, mondókák, népdalok, balladák segítségével lépünk át az álmok kapuján. Az út során megismerhetjük az öt éves Emmát, az anyukáját, és Dömpit, akivel közösen lépnek át az álmok birodalmába. Célunk az ismeretlen feltárása, hogy egy óriás is lehet barátságos, hogy a fekete szín nem mindig szomorú, az oroszlán is tud kicsi lenni az elefánt mellett, hogy a kígyó már nem ijesztő, ha énekli velünk a boci boci tarkát, hogy azért van szükség a sötétségre, hogy a fény meg tudjon benne születni.

Gumicukor – személyesen és online
A Gumicukor előadás részleteit levetítjük a helyszínen lévő és az online résztvevőknek
Időpont: Augusztus 25. 13:00 – 15:00
Korosztály: 9-10 évesek számára
Az előadáson résztvevők egy kivetített képet nézhetenek majd a Jurányi TÁP Teremben is.
Az előadás tartalma:
Az előadásban egy általános iskola negyedikes osztályának történetét
követjük, akik iskolai bántalmazás szemlélői. A folyamat első lépcsőjére lépve még eldönthetetlen, hogy ami történik az csúfolódás, viccelődés, rossz elszólás, vagy csak ártatlan játék a szavakkal. Később azonban kiderül, hogy az események hátterében szándékosság áll. Mivel a történet nagy része a tanítók és a szülők tudtán kívül történik, ezért a folyamat kimenetelét csak a résztvevő csoport befolyásolhatja. Vajon meddig megy el a kedvesen mosolygó kislány? Megáll az egyszeri iskolai agressziónál, vagy rendszeres bántalmazássá válik a játék?


Cyber – benne vagy? – személyesen és online
Az előadásból részleteket mutatunk be, mert a teljes előadás több mint 180 perc.
Időpont: Augusztus 26. 9:00 – 12:00
Korosztály: 7-8. évfolyamos diákok számára
Az előadás tartalma:
A történet egy osztály néhány napját mutatja be. Az iskolai – offline – tér mellett az online térben is zajlanak események, melyek erősen befolyásolják az osztály életét. Közös improvizáció és a Cyber nevű, erre a célra fejlesztett applikáció segítségével egyszerre követjük mindkét “világban” a történéseket. A résztvevő diákok a telefonjaikat használva küldhetnek és olvashatnak üzenetet, miközben iskolai órákon vesznek részt – ahogy a hétköznapokban. Az osztály egyik tagja a Cyberen a figyelem középpontjába kerül. Hogyan hat ez az iskolai életére? Mit lehet ilyenkor tenni?


Nemek – személyesen és online
Időpont: augusztus 26. 13:00 – 16:00
Korosztály: 16 év feletti középiskolások
Az előadás tartalma:
A történelem során a férfiak több nagy dolgot vittek véghez? Elégedettek vagyunk a fiúk és a lányok számára adott lehetőségekkel? Mi döntjük el, hogy milyen nemi szerepeket veszünk fel? Azt mondják, ma már bárkiből lehet bármi. Vajon tényleg így van? A média hogyan befolyásolja a nemekkel kapcsolatos előítélteinket, elvárásainkat, énképünket? Milyen változásra vágyunk? Hogyan találhatjuk meg saját nézőpontunkat az információáradatban?

—-

A rendezvényünk regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi űrlapon lehet megtenni augusztus 23. éjfélig.



Egy előadásra 25 résztvevőt tudunk fogadni a helyszínen, ha megtelt a regisztráció, további résztvevőket online tudunk csatlakoztatni. A technikai részletekről a rendezvény előtt tájékozatást küldünk.

Az előadásokon fotó és videófelvétel készül, illetve streameljük az online térben. A résztvevők az űrlapon történő regisztrációval hozzájárulnak ehhez.

További kérédés esetén forduljon hozzánk emailben a nyitottkor@nyitottkor.hu címen.

Várjuk szeretettel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X