fbpx

NEMEK – A vágy, hogy mindent megváltoztassunk

Az foglalkozás jelenleg nem elérhető!

Ez az interaktív foglalkozás olyan online, közösségi élményt kínál, amely kizökkenti a résztvevőket a digitális hétköznapok monotonitásából.

Téma, tartalom, leírás:

Gabi és Zsuzsi testvérek. Gyerekként elválaszthatatlanok voltak, bánatot, titkot, ötletet egyaránt megosztottak egymással. Fiatal felnőttként viszont egészen más környezetben élnek, és egyre kevésbé találják a közös hangot. A karanténban “webéd” formájában próbálják tartani a kapcsolatot egymással. A női szerepek megítélése visszatérő vitatindító köztük. Vajon vannak közös szándékaik, közös céljaik?

Online színházi jeleneteink bepillantást engednek a testvérpár történetébe. 

A jelenetekben felvetett nézőpontokat a résztvevők rendhagyó formában, interaktívan fedezhetik fel mélyebben. Közös alkotásra, gondolkodásra, beszélgetésre hívjuk a résztvevő középiskolás osztályokat.

Alkotók és facilitátorok: Farkas Atilla m.v., Jozifek Zsófia, Ungvári Sára e.h.

Csatlakozó NAT tartalom

Ember és társadalom/Etika:

Erkölcsi érzék: tanult viselkedés,az erkölcsi szabályok természete, az egyén erkölcsi méltósága. Sovinizmus, együttélés, hátrányos megkülönböztetés, kisebbség. Szolidaritás. Felelősség a társakért. Családi szerepek. Szülők és gyermekek. A családi élet válságai.

Mozgókép és médiaismeret:

A tömegkommunikáció fogalma, eszközei: a tömegtájékoztatás eszközei, felelőssége. Tudatos médiahasználat az egyén és a társadalom szempontjából: szellemi önvédelem, a kereskedelmi célú médiatartalmak kezelése – tudatos fogyasztói magatartás kialakítása.

Állampolgári ismeretek:

Szabadság és felelősség, jogok és kötelezettségek, a társadalmi felelősségvállalás.

Történelem:

Jogegyenlőség és emancipációs törekvések. A polgári állam kiépítése. A demokratikus közbeszéd. A világ a 21. században, Magyarország a 21. században.

Dráma és színház:

Szabályjátékok. Saját történetek feldolgozása. A kortárs színház.

Időtartam: 105 perc

Helyszín: online, a ZOOM alkalmazás segítségével

Technikai igény: A foglalkozás a ZOOM alkalmazáson keresztül történik, amelyet szükséges telepíteni a résztvevők eszközeire, lehetőség szerint laptopra vagy asztali számítógépre.

A részvételhez minden résztvevőnek szükséges bekapcsolnia a kamerát és a mikrofont.

A foglalkozás során használt egyéb alkalmazások: Mentiméter (menti.com), Google Jamboard, amelyekhez a szükséges linket/kódot a foglalkozás során osztjuk meg a résztvevőkkel.

Résztvevők száma: egy osztály, max. 40 fő

Az osztályfőnök jelenlétére számítunk, és a foglalkozást megelőzően telefonon vagy online videóbeszélgetés formájában szükséges egyeztetnünk a foglalkozás menetéről.

Egyeztetés, előadás meghívása:

Tóth Viktória 
jelentkezes@nyitottkor.hu
+36 30 230 8129

Tartalmi, illetve technikai kérdések esetén Jozifek Zsófia a contact@nyitottkor.hu email címen vagy a +36 70 627 6540 telefonszámon érhető el.

X