Midgard

Többtanáros tanítási drámaóra 16 éveseknek és idősebbeknek

Téma, tartalom, leírás: Egy dániai kisvárosban (Silkeborg) művészeti rezidencia programot (Midgard) üzemeltet a progresszív kísérletezéseiről nemzetközileg is híres Nido társulat. A program két évig tart, Európa minden tájáról érkeznek ide az előadó művészet egyes ágaiban tehetséges fiatalok. A résztvevők magas összegű ösztöndíjban részesülnek, illetve egy nagy rezidencián laknak mindannyian, amelynek egyik részében az alkotómunka folyik, másik része pedig a kényelmüket biztosítja. Az ösztöndíjas alkotók mindegyike tehetséges fizikai színész, emellett pedig több kvalitásuk is van (hangszerek, bohóc, akrobatika, ének, írói, filmes, fotós, képzőművészeti, jelmezkészítési, díszletépítői), így egy-egy produkció megalkotásában mindenki kiveszi a részét és nincs szükség külsősök bevonására. A csapat fontos bemutatóra készül.

Mit kezdhetnek egy csoport tagjai azzal a helyzettel, amikor megrendül a bizalmuk a közösség egy tagjában? Mit tehet a csoport akkor, ha két tag között feloldhatatlan ellentét feszül, amely közvetlen hatást gyakorol a közösen végzett tevékenységekre? Fontosabbak a saját ambícióim, mint a társaim érzelmei? A csoportra épülő drámaóra célja körüljárni a döntéshelyzetből adódó lehetőségeket és azok következményeit a csoportra és az azt alkotó egyénekre nézve.

Színész-drámatanárok: Jozifek Zsófia, Nyárai András, Valcz Péter
Csatlakozó NAT tartalom: Ember és társadalom/Etika – Én és mi. Egyén és közösség. A személy erkölcsi felelőssége. Szándék és következmény.
Időtartam: 120 perc
Helyszín: osztályterem
Technikai igény:
Résztvevők: egy osztály

Előadás meghívása, egyeztetés:
Császár Réka
jelentkezes@nyitottkor.hu
+3630 414 1768
1027 Budapest, Jurányi u. 1.

www.nyitottkor.hu