fbpx

Ülni-állni

Online interaktív színházi nevelési előadás 10–11. osztályosok számára az otthonülés, izoláltság feszültségeiről.

Az előadás jelenleg nem elérhető!

Téma, tartalom, leírás:  

Történetünk 2021. március 10-én, egy iskolai napon kezdődik, ahol a diákok, tanárok, szülők csak online térben tudnak kommunikálni egymással.
Megismerkedünk Judittal, egy középiskolás tanulóval, akinek a szobájába, vívódásaiba nyerünk betekintést a webkameráján keresztül. A diákok – Judit osztálytársaiként – csatlakoznak az online testnevelés órához, ahol az otthonülés és online oktatásból fakadó nehézségek megmutatkoznak.
Mitől fáj Juditnak a feje? Miért “fetreng” egész nap? Hova tűnt a motivációja? Ki tudna neki segíteni?
A résztvevőknek lehetősége adódik több szereplő nézőpontjából körbejárni ezeket a kérdéseket, és közösen megvizsgálni őket, miközben a történeten keresztül reflektálhatnak az aktuális helyzetükre.

Foglalkozásvezetők: Kecskés Anna, Udvari-Kardos Tímea
Technikus: Mihócsa Kinga
Dramaturgiai konzulens: Jozifek Zsófia
 
 
Időtartam: 90 perc (szünet nélkül)
Helyszín: online, a ZOOM alkalmazás segítségével
Technikai igény: A foglalkozás a ZOOM alkalmazáson keresztül történik, amelyet szükséges telepíteni a résztvevők eszközeire, lehetőség szerint laptopra vagy asztali számítógépre. A részvételhez minden résztvevőnek szükséges bekapcsolnia a kamerát és a mikrofont.
A foglalkozás során használt egyéb alkalmazás: Linoit, amelyhez a szükséges linket a foglalkozás során osztjuk meg a résztvevőkkel


Résztvevők: egy osztály

Előadás meghívása:

Tóth Viktória
jelentkezes@nyitottkor.hu
+36 30 230 8129 

X