fbpx

A To Be projekt eredményeinek tesztelése, megosztása

A nyitottkor.hu/tobe oldalon bemutatott eredményeket (Jóllét Tanterv, Útmutató, Kutatási beszámoló) 2021 őszén és 2022 januárjában különböző események keretében osztottuk meg és teszteltük. Összesen 15 eseményt tartottunk 7 különböző célcsoport számára, 114 iskolai dolgozó, oktatásban érintett szakember bevonásával. Mindezeken keresztül 106 különböző szervezethez/intézményhez értünk el.

ESEMÉNYEK

2021 augusztusában 2 napos rendezvény keretében osztottuk meg a budapesti Jurányi Házban az érdeklődő tanárokkal aktuális színházi nevelési előadásainkat, jólléthez való kapcsolódásukat, és a Jóllét Tantervben rejlő lehetőségeket.

2021 novemberében a 3 napos Színház-Dráma-Nevelés című rendezvényhez járultunk hozzá társszervezőként, a Magyar Drámapedagógiai Társasággal közösen a budapesti Marczibányi Téri Művelődési Központban. A Nyitott Kör foglalkozása mellett cseh, lengyel és angol partnereink workshopjai, beszámolói is helyet kaptak a rendezvényen.

2021 szeptemberétől januárjáig 5×180 perces műhelymunkát szerveztünk a budapesti Kossuth Lajos Általános Iskola és Gyermekotthoni Központ dolgozóinak az intézményben, és 2 színházi nevelési előadáson találkoztunk a gyermekotthonban lakó fiatalokkal, akik a korai iskolaelhagyásban fokozottan veszélyeztettek voltak. Az iskola igazgatója, tanárai és a gyermekotthon nevelői közösen gondolkodtak a fiatalok jóllétéről, és a folyamat végén drámás tevékenységeket terveztek egymással együttműködésben.

2021 novemberétől januárjáig 5×180 perces műhelymunkát szerveztünk a Budapest 12. kerület Hegyvidéki Családsegítő és Gyermekjóléti Központ iskolai, óvodai szociális segítőivel együttműködésben, és egy kerületi, jelentkező osztályt vendégül láttunk a Cyber – Benne vagy? című előadásunkon. A foglalkozások eredményeképpen közösen létrehoztunk egy 45 perces programot, amely a pályaválasztás miatti szorongást kívánja csökkenteni, és drámás elemeket tartalmaz.

Az időszakban három alkalommal szerveztünk 3-5 órás, egyszeri műhelymunkát amelyen a résztvevők kipróbálhatták a Jóllét Tanterv elemeit, és arról gondolkodtunk közösen, hogy saját kontextusukban az eredmények miképpen alkazhatóak. Október 14-én az Erasmusdays keretében nyilvános workshopra vártunk iskolai munkatársakat, döntéshozókat, december 11-én a BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum tanáraival gondolkodtunk közösen, 2022. január 8-án pedig az újonnan alakult LEMMA – Lehetőség a Mai Magyartanításban szervezet tagjaival fedeztük fel a Jóllét Tanterv jótékony hatásait.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A leírásban megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit. A projekt 2019. szeptember 1. és 2022. január 31. között zajliott. Kódszáma: 2019-1-HU01-KA201-06127.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X