fbpx

A mélyben

Interaktív online drámapedagógiai foglalkozás 5-6. osztályosoknak

Az foglalkozás jelenleg nem elérhető!

Téma, tartalom, leírás:

“Rosszul érzem magam. Nyomasztóan. Beteg vagyok? Nem fáj semmim. Valami nehéz itt bent, itt a mellkasomban. Nem hagy aludni, nem hagy nyugodni. Valaki megmagyarázná, mi van velem? Mi történt? Mit tettem? Egyedül maradtam. Én nem ezt akartam. Nem is tudom, mit akartam, de nem ezt a súlyt a mellkasomba.“

Miért akarunk megleckéztetni valakit, aki bántott minket? Miért szeretnénk visszaadni a fájdalmat? Hogyan hat ránk a bosszúállás?  Mi késztet arra, hogy bosszút álljak? Hogyan kerülhet valaki erkölcsi mélypontra? Hol van a határ a lelkiismeretfurdalás és a bűntudat között? Hogyan érzékeljük azt a sérülést, amit másnak okozunk? Mivel leszünk többek/ mit ad nekünk, ha másokat megleckéztetünk?

Történetünk ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a Fehérlófia kalandos élettörténetét vizsgálva. A népmesében feltűnő alakok nézőpontjai alapján, a diákok segítségével vizsgáljuk a főhős lelki vívódásait beárnyékolt emlékképek nyomán.

Alkotó és facilitátor: Benedek Bernadette-Katalin, Ristic Anita, Kantár Kristóf

Időtartam: 90 perc

Helyszín: online, a ZOOM alkalmazás segítségével.

Technikai igény:

1. Online: a ZOOM alkalmazást szükséges telepíteni a résztvevők eszközeire, lehetőség szerint laptopra vagy asztali számítógépre. A részvételhez minden résztvevőnek szükséges bekapcsolnia a kamerát és a mikrofont.

2. Osztályteremben online: a pedagógusnak szükséges telepítenie a ZOOM alkalmazást és egy projektor segítségével kivetíteni a foglalkozás vezetőjét, a hangosításhoz hangszóró, illetve kamera és mikrofon.

A foglalkozás során használt egyéb alkalmazások: Linoit (linoit.com), Google Jamboard, amelyekhez a szükséges linket/kódot a foglalkozás során osztjuk meg a résztvevőkkel.

Résztvevők száma: 15-20 fő – ennél nagyobb létszámú osztályban két részletben tartjuk meg a foglalkozást.

Az osztályfőnök jelenlétére számítunk, és a foglalkozást megelőzően telefonon vagy online videóbeszélgetés formájában szükséges egyeztetnünk az online foglalkozás menetéről.

Egyeztetés, előadás meghívása:

Tóth Viktória, jelentkezes@nyitottkor.hu, +36 30 230 8129

Tartalmi, illetve technikai kérdések esetén Ristic Anita a project@nyitottkor.hu email címen és Benedek Bernadette Katalin a management@nyitottkor.hu email címen érhető el.

X