fbpx

European Solidarity Corps

Évek óta foglalkozunk külföldi önkéntesek fogadásával, illetve igyekszünk feltérképezni a művészetpedagógiával, színházzal foglalkozó fogadó szervezeteket Európa- szerte. Olvasd el a program leírását, és ha érdeklődsz, vagy kérdésed van, keresd Ristic Anitát a project@nyitottkor.hu-n!

Mi egyben küldő, koordináló és fogadó szervezet is vagyunk az Európai Szolidaritási Testület önkéntes programjában. 

Szívesen egyeztetünk információs napokat, amikor egy bizonyos célcsoportnak (pl. középiskolás diákok, egyetemi hallgatók) bemutatjuk az ESC-t és megmutatjuk hogyan, hol érdemes projekteket keresni.

A nálunk tevékenykedő külföldi (magyar ajkú) önkéntesek örömmel osztják meg tapasztalataikat olyan játékos gyakorlatokkal, drámás technikák, formák segítségével – pl. csapatépítő, készségfejlesztő vagy ön- és társismereti program részeként is –, amelyeket nálunk tanulnak.

Az Európai Szolidaritási Testületről

Az Európai Szolidaritási Testület (ESC – European Solidarity Corps) az Erasmus+ program Európai Önkéntes Szolgálatának (EVS) tovább fejlesztése. Az ESC 18 és 30 év közötti, főleg hátrányos helyzetű fiataloknak nyújt lehetőséget arra, hogy külföldön önkéntesként hosszabb-rövidebb ideig szolidaritási tevékenységben vegyenek részt.

Az önkéntesség során egy társadalmilag hasznos, nonprofit szervezet napi tevékenységébe kapcsolódhatnak be a fiatalok. Az önkéntesség időtartama minimum 2 hónap, maximum 12 hónap. Több terület közül lehet választani: ilyenek például az ifjúsági- és gyerekprogramok, a szociális terület, a kultúra, művészetek, környezetvédelem és a sport.

Az Európai Unió anyagi támogatást nyújt a szolidaritási tevékenység megvalósításához az Európai Szolidaritási Testület átalányösszeget határoz meg a projekt lebonyolítására, az útiköltségre, a szállásra, ellátásra, biztosításra, nyelvi felkészítésre és zsebpénzre.

Hasznos linkek:

ESC adatbázis > ESC külföldi fogadó szervezetek adatbázisa

ESC INFO KIT > Mit várhatsz az ESC-től mint önkéntes? // Szempontok szervezeteknek // egyéb hasznos infomáció

Fiataloknak: Önkéntes szeretnék lenni

X