fbpx

Dráma Túra 2021-2022

2021/2022. évadban új nemzetközi önkéntes csapattal bővült a társulatunk. Ildi, Kinga és Kristóf február 1-től 12 hónapon át a Nyitott Körnél töltik mindennapjaikat. A projekt során megismerkedhetnek non-formális pedagógia eszközeivel, valamint drámaórák létrehozásában és az online oktatást segítő foglalkozások létrehozásában vesznek részt. Ha érdekel az önkéntes csapatunk tanulási folyamata, hogy milyen élményekkel gazdagodnak az egyéves túra alatt, kövesd a Facebook oldalukat és az Insta-profiljukat.

Kecskés Ildi:

Szerbiából, pontosabban Vajdaságból érkeztem, egy multikulturális kisvárosból. Újvidéken tanultam irodalmat, majd 2017 óta pedagógusként tevékenykedem. Szeretem a természetet, a színházat, a mosolygós embereket. Nyaranta szervezőként gyerektábor(ok)ban közeli kapcsolatot alakíthattam ki a gyerekekkel. Talán itt figyeltem fel először arra, hogy milyen fontos kapcsolat van a tanítás-játék-színház hármasában. Maga a színház világa nem áll távol tőlem, egykori néptáncosként, illetve egy amatőr színtársulat tagjaként valamilyen formában mindig is jelen volt az életemben.
Véleményem szerint az irodalom drámapedagógiai megközelítése újabb értelmezéseket kínál, mivel a színházi neveléssel a különböző kompetenciák fejleszthetők. Eddig ezt csak elméleti szinten tanulmányoztam, ezért szeretném megismerni és elsajátítani a gyakorlatban is. És nem utolsósorban:
szeretnék kilépni a komfortzónámból egy kicsit.

Mihócsa Kinga:

Kinga vagyok, 24 éves, Romániában születtem és nőttem fel. Hermeneutikából diplomáztam és ezért kifejezetten érdekel a művészet és annak értelmezése. Úgy érzem a NyKE tevékenységei által gyakorlati síkon is tapasztalatot szerezhetek. Emellett szeretném megismerni a pedagógia nem intézményi oldalát. Úgy érzem minél többet osztok meg másokkal, annál többet kapok én magam is. Jelenleg ezt tartom a legjobb tanulási formának.

Kantár Kristóf:

27 éves vagyok, Érsekújvárból származom.
Mûvészettörténetet tanultam, a mûvészetek iránti érdeklõdésemet az ALKOTÁS – BEFOGADÁS – GONDOLKODÁS háromszöggel lehetne jellemezni. Rá kellett ébrednem, hogy amíg a háromszög üres, mindez csak úri mulatság marad. Így került a háromszög közepére az ember.
Cserkész vagyok. Cserkészvezetõként pedig azért dolgozom, hogy a fiatalokat alternatív és élményalapú nevelési módszerekkel a megfelelõ fejlõdési útra állítsuk. Segítünk nekik, hogy kihozzák magukból a bennük rejlõ jót. A Nyitott Körnél számomra ezek a dolgok összeértek.

A projektet az European Solidarity Corps programon keresztül az Európai Unió támogatta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X