fbpx

Open Minds 2018-19

We are three girls volunteering for  Nyitott Kör’s Open Minds project. We came from different countries, but we have the same objectives: learn, work, share and have fun. 

Maddalen Jauregi: My name is Maddalen and i come from a small village of the Basque Country in Spain. I’ve studied theater before, so this is why this project called my attention. I enjoy being outside, assisting to cultural events or having some drinks with friends. By the way, let me know if you can find the moon in Budapest, because I can’t.  

Erdei Anett: A Romanian girl who always wanted to live in Budapest. This is her first EVS experience. Really interested in TIE. She likes reading, writing, dancing, running, painting, exploring, travelling. Someone who wants to leave her comfort zone behind to collect new  experiences.

Berényi Sarolta: I’m Sári from Vajdaság. I’m 20 and I am studying Hungarian. I’m here, because I am obsessed with theater and I’m interested in pedagogy, and theater in education is the perfect mixture of my interests. I also love literature, slam poetry and taking pictures. 

Tolnai Eszter: Alapjáraton egy életvidám kis szivacs vagyok, akit minden érdekel. Rengeteget agyalok az engem körülvevő világról és annak dimenzióiról. Nagyon sok kérdésem van, ebből adódóan enyhén tanulságfüggő is. Az motivál, hogy segíthessek az egyéneken, közösségeken, egy őszinte mosoly számomra hatalmas ajándék. A drámapedagógia alkalmazási lehetőségein keresztül ezek a szeretem dolgok teljesülhetnek.

Kovács Bíborka: Bíborka vagyok Romániában élek, pontosabban Erdélyben. Mindent szeretek, aminek köze van a tanuláshoz, fejlődéshez, zenéhez, játékhoz, és a tapasztalatszerzéshez. Szerintem nem árt néha elhagyni a járt utat a járatlanért. Én ezért veszek részt ebben a projektben. Mindig is érdekelt a színművészet, a színház és közvetett vagy közvetlen formában jelen volt az életemben. Az iskolai színdarabok által, a színjátszócsoport, a néptánc vagy épp egy színis lakótárs által. Mindig is csodáltam (és kicsit irigyeltem is) azt a szabadságot, bátorságot, amit az ad ha valaki ki mer állni a színpadra, vállalni meri a hangját és megmutatni magát. Úgy gondolom, ezáltal a projekt által minderre lehetőségem van, mert emberekről és új tapasztalatokról szól. Nem utolsó sorban Budapest nagyon szép város.

A Nyitott Kör 2018/2019-es évada során 5 fiatal vett részt az Open Minds önkéntes projektben, akik 10 hónapig tevékenykedtek a szervezetnél. Ez időszak alatt számos programban, élményben volt részük. Drámapedagógiai képzések, foglalkozások és sok-sok kedves új arc várt rájuk a Cserebogár csoportban. Februárig Sári, Madda és Anett alkotta a csapatot, márciustól pedig Bibi és Eszter csatlakozott.
Beszámolóikat a tevékenységükről és tapasztalataikról itt olvashatod:
https://www.facebook.com/evsbudapest/

X