fbpx

Pedagógus Wellness II. -Gumicukor előadás

Szeretettel meghívjuk november 14-én tartandó Pedagógus Wellness alkalmunkra, melyen a résztvevő pedagógusok bepillantást nyerhetnek a színházi nevelési előadások világába. Közelről tapasztalhatják meg az élményt a Gumicukor című előadásunkon. Az előadást egy szakmai beszélgetés és feldolgozás követi Dóczi-Vámos Gabriella szakértő segítségével.

A GUMICUKOR ELŐADÁSRÓL:

Interaktív színházi nevelési előadás 9-10 évesek számára a iskolai bántalmazásról.

Az előadásban egy általános iskola negyedikes osztályának történetét követjük, akik részesei lesznek és szemlélőivé válnak egy furcsa esemény-sorozatnak. A folyamat első lépcsőjére lépve még eldönthetetlen, hogy ami történik az csúfolódás, viccelődés, rossz elszólás, vagy csak ártatlan játék a szavakkal. Később azonban kiderül, hogy az események hátterében szándékosság áll. Mivel a történet nagy része a tanítók és a szülők tudtán kívül történik, ezért a folyamat kimenetelét csak a résztvevő csoport befolyásolhatja. Vajon meddig megy el a kedvesen mosolygó kislány? Megáll az egyszeri iskolai agressziónál, vagy rendszeres bántalmazássá válik a játék? Az előadás célja tudatosítani a résztvevőkben a közösség passzivitásának és aktivitásának erejét és következményeit hasonló helyzetekben. Az előadás preventív célú, és azon a ponton kíván hatni a gyerekek viselkedésére, amikor még nem rögzültek be a szerepek és a csoportdinamika, és amely életkorban még jellemzően nem történt komolyabb csoporton belüli bántalmazás közöttük. Az előadás hozzásegíthet, hogy későbbi döntéseink során a gyerekek kiálljanak a gyengébbek mellett, és megakadályozzák, hogy valaki a peremre kerüljön. Az előadás magas fokú résztvevői interakcióval valósul meg, a gyerekek az előadás több pontján csoportként döntést hoznak, maguk is az eljátszott osztály tagjai.

Közreműködők:
Rendező: Meszlényi-Bodnár Zoltán
Szereplők: Kazári András, Krasznahorkai Ágnes, Meszlényi-Bodnár Zoltán
Jelmez: Nacsa Lilla Daniella

Az előadás résztvevői kedvezményesen hívhatják meg osztályukhoz az előadást.

Az előadást követő feldolgozás és szakmai beszélgetést Dóczi-Vámos Gabriella bullying szakértő pedagógus részvételével tarjuk meg.

Helyszín:
Jurányi Ház, TÁP terem (2. emelet, B épület)
Jurányi u. 1-3., Budapest, 1027

Időpont: 2019 november 14., 17:00 – 19:30

Regisztráció és előzetes jelentkezés ezen az űrlapon november 12. éjfélig.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6-qMTg9nWxgtwMsQ85tb4H3oUjzS7iFKmFnTntvugzFPpIQ/viewform

Ajánlott támogatás 500 HUF(vagy több), mely a helyszínen fizetendő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X