fbpx

Short Intervention 2018

Anita, Ádám, Gábor és Péter a Nyitott Kör Egyesület külföldi önkéntes tagjai. A hat hónapos itt tartózkodásuk alatt ismerkedtek velünk, a Cserebogár Csoporttal, a drámapedagógiával, a színházi nevelés útjaival, Budapesttel és a magyar kultúrával. Át is adjuk a szót nekik!

Mi vagyunk a Nyitott Kör első magyar nyelvet beszélő csapata, a Short Intervention önkéntes projekt résztvevői. A rövid időszak ellenére is számos programmal, élményekkel teli hat hónapunk volt! Színészmesterség tréningek, drámapedagógiai képzések, foglalkozások, bohóc-tréningek, és sok-sok kedves új arc várt ránk a Cserebogár csoportban. Még mi sem dolgoztuk fel a sok élményt, amelyben részesültünk, így sok lenne beszélni róla, inkább gyertek és tapasztaljátok meg ti magatok is az önkéntesség lehetőségeit!

Beszámolóinkat a tevékenységünkről és tapasztalatainkról itt olvashatod: https://www.facebook.com/evsbudapest/

Ristic Anita: Szerbiából, egy kis faluból, Doroszlóról érkezett, pedagógus. Anita szeret fiatal közösségek része lenni, beszélgetni, tanulni és tanítani, nevelődni és nevelni, megismerni a fiatal generációk gondolkodásmódját és szemléleteit. Érdeklődik a drámapedagógia iránt és azért jött EVS önkéntesnek, hogy drámás tapasztalatokat szerezzen.

Sipos Péter: Németországból érkezett. Péter szereti a természetet, a kalandokkal teli utazásokat, ezért alig várta a budapesti önkéntes időszakot és az újabb izgalmas kalandokat. Szeret még írni, fotózni, videózni és színészkedni.

Tőke Ádám: Szerbiából érkezett, Szabadkáról. Ádám 3 perccel idősebb ikertestvérénél, Gábornál, akivel elválaszthatatlanok. 14 évig néptáncolt és sokáig amatőr színjátszó volt szülővárosában. Néptáncot oktatott kisgyerekeknek, ezért is jött EVS önkéntesnek, hogy minél több tapasztalatot szerezzen a fiatalokkal való közös munkáról. Egy ideig írással is foglalkozott, főleg novellákat és verseket írt.

Tőke Gábor: Szerbiából, Szabadkáról érkezett. Gábor is 14 évig néptáncolt és két évig gyerekcsoportnak tanított néptáncot. Szeretne a pedagógia más területein is tudást és tapasztalatot szerezni, ezért jött a Nyitott Körhöz önkéntesnek. Érdeklődik még a színészet iránt, amiben itt van lehetősége kipróbálni magát.

 

X