fbpx

Császár Réka

“És hiszem, hogy ez az előadások, drámaórák lelkületén is meglátszik, hogy érzik a diákok, hogy számunkra is fontos dolgokról játszunk épp.

– Melyik a kedvenc Nyitott kör előadásod és miért?

A kedvencem talán a Magam vagyok előadás, ahol élvezet figyelni a diákok bevonódását a foglalkozás folyamán. Olyan lelkesedéssel és hévvel tudják képviselni az általuk választott karaktert, hogy szinte zavarba ejtő. Főleg olyankor, amikor az első beszélgetések alkalmával még nem is szimpatizálnak velem és hirtelen jön egy fordulat és már csak a MI történetünk számít nekik.


– Miért fontos, amivel a Nyitott Kör foglalkozik?


Egyrészt a kísérletezés lehetősége szerintem nem mindenhol adatik meg ennyire, másrészt jó érzés olyan témákkal foglalkozni, ami minket is mozgat. Sőt, akár mi is hozhatunk be számunkra releváns kérdéseket, amikből előadás születhet. És hiszem, hogy ez az előadások, drámaórák lelkületén is meglátszik, hogy érzik a diákok, hogy számunkra is fontos dolgokról játszunk épp. Mert ez a hitelesség tud elindítani fontos beszélgetéseket, amik nem múlnak el az előadás végére, hanem tovább dolgoznak a diákokban és az élményeken keresztül valós tapasztalást nyújtanak, amiket a későbbiekben akár hasznosítani is tudnak.(színházi nevelés, drámaóra, tanári tréning, önkéntesség, színjátszó, Cserebogár, Műhely, Stúdió, kísérletezés…és ami még eszedbe jut)


– Neked személyesen miért fontos, hogy ezzel foglalkozol?

Először a színészet irányából láttam, ismertem meg ezt a területet és azt érzem, hogy színész-drámatanárként közelebb juthatok a diákok valós problémáihoz. Több eszközt tartok a kezemben, jobban tudok figyelni rájuk. Kinyílt egy világ, amit több éve még nem ismertem, és az a szép, hogy folyamatosan van mit felfedezni benne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X