fbpx

Báb & dráma műhelymunka

A Fészek Csillag Alapítvány együttműködik a budapesti Nyitott Kör színházi nevelési társulattal a Step Up nemzetközi program megvalósításában. A projektben 12 fogyatékkal élő tag és egy segítő munkatárs vesznek részt.  A csoport 2022 februárjától 6 héten át csütörtök délutánonként gyűlik összes, hogy közösen játsszon, gondolkodjon, alkosson papírbábok segítségével.

Az első és a második alkalom során minden résztvevő létrehozta saját papírbábját, és egy-egy gesztussal, illetve névadással a bábok személyisége elkezdett kifejlődni. A harmadik alkalommal otthont építettünk a báboknak egyszerű és talált eszközökkel, tárgyakkal, a sok kis otthon pedig egy közös településsé állt össze, amelynek felfedeztük a fontos ünnepeit is. A negyedik alkalommal a bábok közös mozgatásával foglalkoztunk, és egy-egy akadállyal kellett megküzdenünk. Az ötödik alkalommal a bábok egymással kerültek interakcióba, és a hatodik alkalommal az Alapítvány kis közösségének is megmutattuk a történetünk.

Az alkalmazott bábtechnika a lengyel Teatr Grodzki módszere, a Nyitott Kör drámatanárai pedig a drámapedagógia és a színházi nevelés eszközeit vegyítik a munkába. Sokat nevetünk, tanulunk magunkról, egymásról, az alkotásról, és a történetekről. A műhely alkalmak segíthetnek abban, hogy a résztvevők bátrabbak, magabiztosabbak legyenek, merjék felfedezni ötleteiket, és egymás készségeit jobban megismerve szívesebben működjenek együtt.

Foglalkozásvezetők: Farkas Atilla, Jozifek Zsófia

Segítők: Szikra Ágnes, Mihócsa Kinga, Simon Mátyás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X