fbpx

Meszlényi-Bodnár Zoltán

– Melyik a kedvenc Nyitott kör előadásod és miért?

Ez mindig változik… most éppen a Gumicukor, amit bemutattunk, meg a Cyber – Benne vagy, amire készülök. Fontos, hogy jól el tudjak benne merülni, új kalandot kínáljon. Mindkettőben a bullying folyamatát, kialakulását, működését tanulmányozom, és megpróbálom benne megtalálni a színházat és a tanulás forrását.

– Miért fontos, amivel a Nyitott Kör foglalkozik?

Az egyik alapítóként az összes tevékenységi területhez fűznek szálak. Most a tanári tréningek a legfontosabbak… Nem régen irányult a figyelmem a pedagógusokra, akik számos módon hatnak a diákokra. Az R.U.In kutatásunk fontos tanulsága volt, hogy a diákok viselkedése szoros összefüggést mutat azzal, ahogyan a pedagógus gondolkodik az adott helyzetről. Ez számomra azt jelenti, hogy ha kicsit is tudunk a pedagógusokra hatni, az sokszorosan megtérül és rengeteg diákra lesz hatással. Szóval a Pedagógus Wellness az egyik legfontosabb azok közül, amivel most foglalkozunk.

– Neked személyesen miért fontos, hogy ezzel foglalkozol?

A Nyitott Körben a tanulás segítése lett számomra fontos. Amikor felnőttekkel, pedagógusokkal foglalkozunk, akkor én magam is nagyon sokat tanulok, mert a pedagógusok érzékeny, művelt, elhivatott emberek, akiktől sokmindent el tudok lesni. Amikor pedig sikerül nekik valamit átadni, akkor tudom, hogy ezzel nemcsak az ő tanulásukat segítettem, hanem hozzájárulhatok ahhoz is, hogy majd ők, a tanárok segítsék mások tanulási folyamatát. És nekem most ez a legfontosabb.

X