fbpx

KreaTúra – Dráma van!

A drámapedagógiai tanfolyamok legemlékezetesebb része az a néhány nap, amikor a sok befektetett energiával fejlesztett gyakorló órákon megállás nélkül játsszunk, mint résztvevők: tanulunk egymástól, vitatkozunk és segítünk egymásnak. Aztán fájó szívvel elköszönünk, és nem tudjuk, fogunk-e még ilyen intenzíven játszani – alkotni – tanulni.

Most ismét eljött a közös alkotás ideje!

Jön a KreaTúra – DRÁMA VAN!

Az idén augusztus 17-én és 18-án a megvalósuló drámapedagógiai szakmai napokhoz kapcsolódóan, a megelőző két napon a Nyitott Kör maratoni óra-tervezést ajánl:

2

csoport

2×10

2×2

facilitátor

2×6

óra

2

megtervezett drámaóra

A KreaTúrán olyanok részvételére számítunk, akik már rendelkeznek ismeretekkel a tanítási drámaórák elméletéről és gyakorlatáról, és szeretnének a többi résztvevővel közösen:

– végigmenni egy DRÁMAÓRA MEGTERVEZÉSÉNEK folyamatán, egy meghatározott témából, problémából kiindulva.
– a tervezés közben ÁTGONDOLNI ÉS MEGOSZTANI a saját tapasztalatokat, gondolatokat a tanítási dráma alkalmazása és tervezése terén;
– a kreálás során JÁTSZANI és KIPRÓBÁLNI az ötleteket;
– a közös órát a Dráma van! keretében MEGVALÓSÍTANI a bekapcsolódni vágyókkal;
– majd közösen ÉRTÉKELNI, élményeket megosztani.

Mindezt egy FACILITÁLT FOLYAMAT keretében.

A tervezés során az egyik csoport alsó tagozatosok számára tervez tanítási drámát, melynek témája az indokolatlan népszerűség témája lesz (ötletadó a Kacor király történet). A másik csoport felső tagozatosok számára tervez, az internet veszélyeihez kapcsolódóan. A témákat az első napon közösen pontosítjuk.

A tervező napok időpontja 2017. augusztus 15-16, kedd és szerda, mindkét napon 9.00-15.00 óráig. Az alkotás egy közös reggeli bemelegítés után, két csoportban, két teremben zajlik majd a Jurányi Ház (1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.)  TÁP és TÜNET termeiben.

A KreaTúra folyamatát a Nyitott Kör színész-drámatanárai facilitálják:
Bakonyvári L. Ágnes, Jozifek Zsófia, Márton Gábor Csaba, Meszlényi-Bodnár Zoltán

Az órák bemutatására 2017. augusztus 17-én és 18-án kerül sor, a Dráma van! – nyáron is program keretein belül a budapesti Marczibányi Téri Művelődési Központban. További részletek az esemény programjáról itt: http://drama.hu/node/749

RÉSZVÉTEL MÓDJA, JELENTKEZÉS:

A KreaTúrán a részvétel teljes díja 6.000 Ft, a Magyar Drámapedagógiai Társaság tagjainak és Nyitott Klub bérlettel rendelkezőknek 4.000 Ft. Az alkotásban való részvételhez szükséges az egész napos jelenlét vállalása!

Jelentkezni 2017. augusztus 10, csütörtök 16.00 óráig lehetséges. A jelentkezési űrlap a bejegyzés alján található!

A jelentkezés akkor válik érvényessé, ha az utalás beérkezett. Az utaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett neve: Nyitott Kör Egyesület
Kedvezményezett számlaszáma: 16200106-00203870
Számlavezető bank neve: MagNet Magyar Közösségi Bank
Átutalás összege: 6.000 Ft / 4.000 Ft
Közlemény: KreaTúra – Dráma van!

Amennyiben a jelentkezési határidőnél korábban megtelik a létszám, abban az esetben a jelentkezés lehetősége is hamarabb zárul.

A program az EMMI és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X