fbpx

Tedd próbára magad és az óraterved!

nyitott_klub_slide

Aki járt már drámás workshopon vagy részt vett komplex drámapedagógiai képzésen, valószínűleg a közös játék és a gondolkodás élményét őrzi leginkább. Ezt az élményt magával viszi, a tanultakat le- és megjegyzi, talán még drámaórát is tervez. De hol tudja kipróbálni az új tudást? Hol kísérletezhet? És hol játszhat újra? Például a Nyitott Klubban. 

Gyere, tedd próbára magad és az óraterved! 

Jelentkezz óratartónak a Klubba tanítási drámaóráddal, alkalmazott dráma tervezeteddel, vagy bármilyen olyan órával, amely alapvetően a drámapedagógia módszertanát használja.

Jelentkezési határidő óratartásra: 2017. március 6. 18.00

A Nyitott Klubra szombatonként kerül sor, kétheti rendszerességgel, alkalmanként 4 órában.
Ezeken a műhelyalkalmakon:
– a KIPRÓBÁLÁSra és a GYAKORLATra helyezzük a hangsúlyt! Egymás között próbára tesszük saját magunkat, levezetjük óravázlatainkat;
RÉSZT VESZÜNK mások által vezetett drámaórákon, így elleshetünk trükköket, módszereket, akár szembesülni lehet hibákkal, vagy azzal, hogy mit élhet meg egy fiatal résztvevőként;
FACILITÁLT ÉRTÉKELÉSEK során a résztvevők visszajeleznek a megélt élménnyel kapcsolatban és segítik mind a drámaóra, mind a tanári készségek fejlesztését;
CSOPORTOS SZUPERVÍZIÓ keretében máshol szerzett tapasztalatainkat megosztva kereshetünk megoldást tanári helyzetekre, tisztázhatjuk a helyzet elméleti vonatkozásait, vagy akár modellezhetjük azokat.

A Klub résztvevőinek, ha szeretnék, lehetőséget biztosítunk a műhelyalkalmakon kimunkált óráikat terepen, diákokkal is megvalósítani. Ehhez a Nyitott Kör meglévő, kiterjedt iskolai kapcsolatrendszerét használjuk.

A Nyitott Klub nem ad akkreditált bizonyítványt, így teljesítendő elvárások sincsenek. A közös játékot és gondolkodást garantáljuk!

A műhelyalkalmakat a Nyitott Kör színész-drámatanárai vezetik:
Bakonyvári L. Ágnes, Jozifek Zsófia, Márton Gábor Csaba, Meszlényi-Bodnár Zoltán

A drámaműhelyek helyszíne: Jurányi Ház (1027 Budapest, Jurányi utca 1.) – TÁP terem
Részvételi díj: 1000 Ft/alkalom (kedvezményes bérlet: 4000 Ft/5 alkalom – 3 hónap alatt felhasználandó) – kivéve a kiválasztott óratartók számára, akiknek az adott alkalom ingyenes

A drámaműhely időpontjai 2017. március-június között:

március 4, március 18, április 8,  április 22, május 6, május 20, június 3

Március 4-én a Klub facilitátorai vezetnek majd foglalkozásokat.

Az első, 45 perces sávra Jozifek Zsófia a Nyitott Kör nemrég bemutatott, Közöd? Avagy esik épp az alma a fájáról című komplex színházi nevelési előadásához kapcsolódóan egy a gyökerek, származás, előkép témájához köthető gyakorlatsorral készül.

A második, 90 perces sávban Bakonyvári L. Ágnes a karrierért hozott áldozatok, döntések témakörében gondolkodtatja majd a résztvevőket. A történetben egy 17 éves élsportoló lány választás elé kerül: teljesítményjavítót kezd szedni vagy feladja ígéretes sportolói karrierjét.

[formidable id=”10″ title=”1″ description=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X