fbpx

nyitott_klub_jatsszuk_le

Térítésmentes részvételi lehetőség drámapedagógiai műhelymunka-sorozaton – A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ SAJNOS MÁR LEJÁRT.

Aki járt már drámás workshopon vagy részt vett komplex drámapedagógiai képzésen, valószínűleg a közös játék és a gondolkodás élményét őrzi leginkább. Ezt az élményt magával viszi, a tanultakat le- és megjegyzi, talán még drámaórát is tervez. De hol tudja kipróbálni az új tudást? Hol teheti próbára magát? És hol játszhat újra? Például a Nyitott Klubban. Most akár ingyen.

A Nyitott Klub műhelyalkalmain:

– a KIPRÓBÁLÁSra és a GYAKORLATra helyezzük a hangsúlyt! Egymás között próbára tesszük saját magunkat, levezetjük óravázlatainkat;

– MEGISMERKEDÜNK egymással, új játékokkal és a drámával rokonítható pedagógiai megközelítési módokkal és irányzatokkal;

– RÉSZT VESZÜNK mások által vezetett drámaórákon, így elleshetünk trükköket, módszereket, akár szembesülni lehet hibákkal, vagy azzal, hogy mit élhet meg egy fiatal résztvevőként;

– FACILITÁLT ÉRTÉKELÉSEK során a résztvevők visszajeleznek a megélt élménnyel kapcsolatban és segítik mind a drámaóra, mind a tanári készségek fejlesztését;

– ÍRUNK KÖZÖSEN új drámaórákat, így alkotás közben gondoljuk végig az egyes konvenciókban rejlő lehetőséget és esetleges nehézségeket;

– CSOPORTOS SZUPERVÍZIÓ keretében máshol szerzett tapasztalatainkat megosztva kereshetünk megoldást tanári helyzetekre, tisztázhatjuk a helyzet elméleti vonatkozásait, vagy akár modellezhetjük azokat.

A Nyitott Klub újabb végzettséget nem ad, de a megszülető drámaórákból közösen megjelentetünk egy óravázlat-gyűjteményt, lehetőséget adunk óráitok tesztelésére akár diákok között is, illetve egy saját szakmai hétvégét is megszervezünk, ahol a legjobban sikerült órák bemutathatók.

A Nyitott Klub műhelysorozat alkalmaira szombatonként kerül sor, 10.00-14.00-ig, 2016. január 16. és 2016. április 30. között, a Jurányi Házban (1027 Budapest, Jurányi utca 1). A műhely résztvevői által megvalósítandó szakmai napok tervezett időpontja 2016. április 9-10, szombat-vasárnap.

MI SZÜKSÉGES AHHOZ, HOGY TÉRÍTÉSMENTESEN VEHESS RÉSZT?

A projekt egy 15 alkalmas folyamat, amely 2016. január 16-án indul. A jelentkezőnek vállalnia kell, hogy legalább 12 alkalommal jelen lesz. A pályázati forrást elsősorban a 20-35 év közötti jelentkezők támogatására fordíthatjuk, de a térítésmentes részvételre pályázhatnak az adott korosztályon kívül esők is.

Akiknek nem áll módjában vállalni a rendszeres részvételt, viszont szeretnének alkalmanként csatlakozni hozzánk, alkalmi jegy (1000 Ft), vagy 5 alkalmas bérlet (3000 Ft) váltása ellenében tarthatnak velünk.

A jelentkezéshez kérjük töltsd ki az alábbi linken található űrlapot 2016. január 12, 12.00 óráig. Mi terveink szerint még aznap, legkésőbb 2016. január 13-án 16 óráig visszajelzünk.

A Nyitott Klub az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

ntp_72_rgbemet_logo_szines

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X