fbpx

Farkas Atilla

– Melyik a kedvenc Nyitott kör előadásod és miért?
Az állandó projektem mellett egy előadásban vagyok érintett, így magam felé hajló kézzel ezt emelem ki. A Nemek egy vitaszínház, ami az én szívemnek különösen kedves forma. A téma pedig azért érdekes számomra, mert sokszor hallani olyan hangokat, hogy a gender kérdés már lerágott csont és mégis szinte nap mint nap találkozunk a nemi megkülönböztetés valamilyen formájával. Én úgy gondolom fontos és aktuális kérdés, amiről – tapasztalataim alapján – szívesen is gondolkoznak a fiatalok. A vita során jól lekövethető, hogy a résztvevők gondolkodása árnyalódik változik az esemény során, így részemről mindig jó érzéssel zárul a vitaszínház.
 
– Miért fontos, amivel a Nyitott Kör foglalkozik?
A színházi nevelés a hivatásom, a hitvallásom, üzemanyagom és célom. Hiszem, hogy a művészet méltatlanul mellőzött eleme a mindennapi életünknek és a közoktatásnak egyaránt. A színházi nevelés – részvételisége okán (is) – egy kivételes eszköz arra, hogy a művészetet visszaemelje az életünkbe.
 
– Neked személyesen miért fontos, hogy a Nyitott Kör tagja vagy?
A gondolat cselekvés nélkül hasztalan. Nekem gondolatból bőven jutott. Tele vagyok elképzelésekkel, álmokkal, víziókkal, de a megvalósításuk már sokkal kevésbé az erősségem. Ezer oka van ennek: a lustaságom, a pénz vagy az idő hiánya, vagy a lehetőségek hiánya. A Nyitott Kör most egy lehetőség. Itt a sok fejbéli dologból (valamennyit) cselekvésbe forgathatok. Ezért hálás vagyok.

Atilla munkavállalását Step Up programon keresztül az Európai Unió támogatta.

X