fbpx

Támogass minket adód 1%-ával!

Kérünk, hogy támogasd a Nyitött Kört adód 1%-ával!

Ha egyetértesz azzal, hogy a színházi nevelés és a drámapedagógia támogatása fontos és hasznos, segíts bennünket! Kérünk, hogy nyilatkozz adód 1%-áról a javunkra, hogy a befolyó összeg segítségével folytathassuk színházi nevelési előadásainkat és drámaóráinkat.

Adószámunk: 18718616-1-41
Számlaszámunk: 16200106-00203870, MagNet Bank

MISSZIÓNK:

A Nyitott Kör egy színházi neveléssel foglalkozó módszertani műhely. A művészetpedagógiai alaptevékenységünk mellett kutatunk, kísérletezünk és együttműködünk a határterületeinken működő partnerekkel. Célunk, hogy a tevékenységeinkben részt vevő gyerekek és fiatalok képesek legyenek egymást segíteni, konfliktusaikat kezelni, valamint energiáikat és képességeiket közös cél érdekében hasznosítani. A közös munka hatására a résztvevők képesek lesznek egyensúly kialakítására és fenntartására a folyamatosan változó világban.

ITT TUDHASZ MEG TÖBBET ARRÓL, MIVEL FOGLALKOZUNK!

Miért fontos a felajánlás?

  • úgy segíthetsz, hogy ez neked semmibe sem kerül
  • ha nem ajánlod fel, az adó 1 %-od más alapokba helyezhetik át
  • te dönthetsz arról, hogy mit kezdesz az 1 %-oddal

Hogyan rendelkezhetsz az adód 1 %-ról?

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezz az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheted.

Magánszemélyként az idén is dönthetsz úgy, hogy a megfizetett adód 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak.

Az 1+1 %-os felajánlásról – függetlenül attól, hogy a 2020-as személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtod be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést 2021. május 20-ig benyújthatod:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • az e-szja felületen az online kitöltő program segítségével (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)
  • 20EGYSZA jelű nyomtatványon (elektronikus úton, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva, lezárt borítékban). A nyomtatvány a NAV honlapjáról is letölthető,
  • a 20EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként (postai úton, vagy a személyesen a NAV ügyfélszolgálatain).

Fontos, hogy a 2021. május 20-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán jelezheti azon döntését is, hogy nevét és elérhetőségét (postai, illetve elektronikus levelezési címét) az Ön által kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Tanácsok, hogy valóban jó helyre kerüljön az 1-%!

  • Saját tapasztalat alapján dönts.
  • Fordíts figyelmet a szervezetek átláthatóságára. Ha az adott szervezet gazdálkodásáról nem találsz információkat, érdemes tovább tájékozódni.
  • Tájékozódj- keress rá a civil szervezet nevére az interneten.
  • Nézd meg, kik állnak az alapítvány mögött (vezetőség, dolgozók).
  • Tartsd a határidőket, az adó 1% felajánlásának legutolsó határideje 2021. május 20.
  • A rendelkező nyilatkozat hiányos vagy hibás kitöltése miatt az adó 1 % felajánlások jelentős hányadát nem fogadja el az adóhatóság. Fontos, hogy az útmutatásnak megfelelően töltsd ki a rendelkező nyilatkozatot, figyelj a címzésre.

Köszönjük!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X