fbpx

(Túl)élni workshop – Jóllét, Dráma, Oktatás

A Nyitott Kör Egyesület színházi neveléssel foglalkozik, 2005 óta hoz létre interaktív, részvételi előadásokat és foglalkozásokat diákközösségek számára. ToBe nemzetközi projektünk során ezúttal arra teszünk kísérletet, hogy tanárok közössségei számára fejlesszünk egy olyan programot, amely az iskola mint szervezet jóllétét helyezi a középpontba. Éppen ezért jelen workshopra, amely a projekt eredményeire és tanulságaira épül, olyan tanárokat, oktatási szakembereket és döntéshozókat várunk, akik szívesen gondolkodnának együtt velünk és egymással a jóllét kapcsán az iskolák és az oktatás kihívásairól, drámás módszereken keresztül.
A workshop során a drámapedagógia hatásmechanizmusát résztvevőként, saját élményt szerezve tapasztalhatják meg a résztvevők, míg ennek közösségekre gyakorolt hatása kapcsán együtt szeretnénk reflektálni Veletek.

Szasza természetismeret és német szakos tanár egy budapesti általános iskolában, öt éve van a pályán. Gyermekkora óta leghőbb vágya volt, hogy tanár lehessen. Kreatívnak ismeri magát, de az utóbbi időből nem emlékszik vissza igazán inspirált állapotra. Egy közeli barátja szerint mostanában gyakran levert, ideges, tanácstalan, úgy tűnik, hogy az iskola világa nem igazán váltja be a hozzá fűzött reményeket. Szereplőnk egyre csak távolodik az áhított jóllét érzésétől. De mi a baj? Mi akadályozza, hogy kiteljesedhessenek régóta dédelgetett álmai? És mi a helyzet kollégáival? Mit jelent tanárnak, oktatási szakembernek lenni ma, Magyarországon és Európában?

Időpont: 2020. október 16. 16.00-19.00h

Helyszín: Jurányi Közösségi és Inkubátorház, Budpest, 1027, Jurányi u. 1-3.
Az eseményen való részvétel ingyenes, és regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/arTjkSpLkUiTj5s16
20 fő jelentkezését tudjuk fogadni.


A rendezvényen kép és hangfelvétel készül, a részvétel az ehhez való hozzájárulást jelenti. Bővebben a projektről:
https://nyitottkor.hu/tobe/

Az eseményen különböző feladatkörökben közreműködnek az ESC JOB projektekben (DramaBase, Több Dráma) résztvevő munkatársaink is.A projektet az Európai Bizottság Erasmus+ programának Köznevelési szekciója támogatja. Az esemény az #ErasmusDays keretében kerül megrendezésre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X