fbpx

Karika – a Nyitott Kör diákszínjátszó csoportja

Várunk benneteket vadiúj színjátszókörünbe minden hétfőn a Jurányi Közösségi Házban.

Mivel foglalkozunk a színjátszókörön?
Megpróbáljuk kihozni magunkból és egymásból a legtöbbet. Megtanuljuk kifejezni magunkat és az érzelmeinket. Feszegetjük a saját határainkat. Együtt lélegzünk. Csapatépítő és készségfejlesztő játékokat játszunk, improvizációs gyakorlatokat csinálunk (olyasmiket, mint a Beugróban), történeteket gyártunk, dolgozunk fel, jelenítünk meg, beszélgetünk róluk akár színházi akár más művészeti formákon keresztül, és sokat nevetünk.
Kiket várunk?
Olyan 13 és 19 év közötti diákokat és fiatalokat, akiket sok minden érdekel, nyitottak kipróbálni magukat új helyzetekben, valamint szeretik a színházat, az irodalmat, vagy a zenét, és szeretnek játszani. A Karika egy olyan foglalkozássorozat, ami egy tanéves folyamatban gondolkodik, tehát szükséges egész évre elköteleződni.
Az első néhány alkalommal ki lehet próbálni, de a csoport október végétől júniusig zárt keretek közt fog működni.

Részvételi díj: 6000.- Ft/hó
Jelentkezés: contact@nyitottkor.hu, +36 70 627 6540 (whatsapp-on és viberen is lehet jelentkezni)
Az első alkalom ingyenes!

A színjátszókör vezetői: Jozifek Zsófia és Ristić Anita és a Nyitott Kör határontúli önkéntesei: Tolnai eszter, Benedek Bernadette és Kecskés Anna.
Miért jó színjátszókörbe járni?
A színjátszó kör alapvetően segíthet abban, hogy magabiztosan állj ki közönség elé; feszültség leküdésében, a lámpaláz pozitív irányba terelésében.
Segíthet a szövegértésben, szövegtanulásban és memóriafejlesztésben is.  Színjátszóra járni jó, mert olyanokkal találkozhatsz, akik szintén szeretnek játszani, gondolkodni és beszélgetni.
Szeretnénk egy összetartó közösséget építeni, ahol nincsenek tabu témák, és ahol olyan problémák és jelenségek mélyére nézhetünk a színházi és drámás gyakorlatokon keresztül, amik körüllengik a hétköznapjainkat és nem pontosan értjük az okaikat, tüneteiket.
Fejlődik a koncentrációs készségünk, a koordinációnk, megtanulunk kérdezni, megbízni magunkban és egymásban, és bátran vállalni magunkat és a véleményünket, kiállni magunkért és a gyengébbekért. Megértjük, hogy milyen módon tanulunk szívesen és könnyen, és megtapasztaljuk, hogy mivel szeretünk időt tölteni és foglalkozni, és mivel kevésbé.
Együtt alkotunk, történeteket elevenítünk meg magunk és mások számára, hogy tanuljunk belőlük.

Hétfőnként 16-18 óra közt, első alkalom: szeptember 16.

Találkozó a Jurányi Ház TÁP terme előtti folyosón.
1027 Budapest, Jurányi u. 1-3., B épület, 2. emelet, a lépcső után balra
Várunk benneteket szeretettel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X