fbpx

Arcok

Komplex színházi nevelési előadás a barátságról 13-16 éveseknek

Korosztály: 7-9. osztály

Téma, tartalom, leírás:

Szia Kata!

Nem tudtuk, hogyan mondjuk el neked, de nem szeretnénk, ha velünk lógnál. Sokszor lehúzol minket, úgy érezzük visszatartasz. Unalmas veled lenni, zavar minket, hogy minket utánzol és rajtunk csüngsz. Reméltük, hogy veszed a jeleket és változtatsz, de unjuk a várakozást.

Üdv!

A Csajok!

Tökre nem kell várakozni, mert megváltoztam.

Kata

(Részlet az előadásból)

Befolyással vagyunk a magunk és mások életére, kiszolgáltatjuk magunkat és másokat kiszolgáltatott helyzetbe hozunk. Megfelelünk elvárásoknak, elvárásaink vannak mások felé. Együtt mozgunk a tömeggel, alapvetésként fogadunk el szabályokat csak azért, mert a tömeg ereje ezt igazolja. Ezek közhelyek, de nagyrészt igaz állítások, előadásunk ezen folyamatok mögé szeretne benézni, megvizsgálni a hatásmechanizmusát a manipulációnak, a kiszolgáltatottságnak és alapvetően azt, hogy hogyan hatunk egymásra közvetlen vagy közvetett módon.

Nincsenek válaszaink, együtt szeretnénk gondolkozni, kutatni a résztvevőkkel.

Játsszák: Apatóczky Eszter, Bolgár Kata, Erdei Anett, Zsigmond Réka

Konzulens: Varga Norbert

Csatlakozó NAT tartalom: Az önismeret fejlesztése, valamint az autonóm gondolkodás és cselekvés iránti igény felkeltése, megerősítése, közösség és személyiség, erkölcsi személyiség, emberi társaság, társas kapcsolatok. Empátia, tolerancia, konfliktus- és kudarctűrő-képesség, egyéni képesség, egyéni érdek, közösségi érdek, egyéni cél, közösségi cél, elvárás, változás, változtatás.

Időtartam: 150 perc

Résztvevők száma: egy osztály (max. 40 fő)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X