fbpx

Kötelezés: Karaktervilág – Élménynap

Téma, tartalom, leírás:

Időutazás az ókor világába, a patriarchális kultúra bölcsőjébe, az ókori világ legismertebb tragédiáján, az Antigonén keresztül.

Minden működésünket a legkönnyebben a forrásánál, a kialakulásánál tudatosíthatjuk és uralhatjuk – a hatalmi területen sincs ez másképp. A nehézség az, hogy nagyon sokszor már nem tudjuk beazonosítani, mi honnan származik. Ez a nap segítséget nyújt visszamenni az ókori Görögországba, a patriarchális irányítás szülőhazájába. Antigoné drámájában felidézhetjük azokat a társadalmat és az egyént formáló erőket, amelyek a mai napig keretet adnak a női-férfi szerepekhez a társadalmi működésünkben. A színház lehetőséget nyújt a lázadó nő: Antigoné, a despota férfi: Kreón és a többi szereplő történetén keresztül újra felidézni az irányítás, követés, elnyomás és lázadás témaköreit és döntési helyzeteit.

Az interaktivitás lehetőséget nyújt a történet formálására és az események befolyásolására. Mindenki egy kicsit alkotóvá válhat, és megtalálhatja saját maga hatalmi mintáját a szereplők sorsában. Különböző hatalmi modellek felépítésén keresztül minden résztvevő a saját működését ismerheti meg ezen a területen. Alá-fölé rendelt vagy elnyomott-elnyomó viszonyból utat találhat a mellérendelő viszonyrendszerhez.

Az élménynap 3 szakaszból áll: a bevezető tréning rész felkészítést nyújt a drámában résztvevő karakterek beazonosítására. Személyes szintű eszközöket ad a résztvevők kezébe irányítási és döntéshozási mintáink átformálására.

Hangsúlyos karakterek: Király, Harcos, Bíró, Mágnás, Dolgozó és vérvonal karakterek.

Az előadás során közösen bekapcsolódunk a történetbe.

A záró tréning rész segít a tapasztalatok értelmezésében, összegzésében és az elért új állapot rögzítésében.

Karakter tréner, Coach: Kalászi Gábor

Játsszák: Császár Réka, Jelinek Erzsébet, Kroó Balázs, Meszlényi-Bodnár Zoltán, Varga Norbert

Időtartam: 4*90 perc: 2*1,5 tréning és 2* 1,5 óra interaktív színházi előadás szünetekkel várhatóan 10-17 óráig

Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Résztvevők: max. 30 fő

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő

(Új Egyensúly kedvezmény: 15.000.-)

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/kotelezes-104171

Érdeklődni lehet:

https://www.facebook.com/nyitottkor
karaktertrening@gmail.com
www.nyitottkor.hu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X