fbpx

komplex színházi nevelési előadás 16-19 éves diákok közösségeinek a felnőtté érésről és a függetlenedésről

J. az érettségit követő reggel családfájának tövében ébred. Úgy tűnik, megérett. És most, hogyan tovább? Mit kezdjen a vállaira nehezedő puttonnyal, amit szülei, nagyszülei, és távolabbi ősei csomagoltak számára? Égessen el mindent, ami benne van, vagy fogadja el változtatás nélkül, amit otthonról hozott? Dönthet-e erről egyáltalán, vagy meg van határozva a sorsa? A diákok egy emlékezet-utazáson át kapcsolatba kerülnek a függetlenedés érzékeny és összetett problémakörével. J. családfáján keresztül szembesülhetünk azzal, hogy mit kaptunk elődeinktől, mit viszünk magunkkal, és mit adnánk tovább. Főhősünk gyerekszobákon keresztül, sosem látott dédnagyszülők, elképzelt unokák valamint a diákok társaságában járja be saját útját, hogy a jelenbe visszatérve számot vessen azzal, hol tart most és kiderítse, hogyan tovább. A Tünet Együttes és a Nyitott Kör együttműködésében létrejött komplex színházi nevelési előadás a fizikalitás és a fantázia eszközeivel vonja be a diákokat ebbe az expedícióba.

Tanár-színészek: Bakonyvári Krisztina, Czakó Máté, Császár Réka, Gábri Nikolett, Kroó Balázs, Márton Gábor Csaba
Rendezőasszisztens: Jozifek Zsófia
Zene: Ádám Rita, Darvas Benedek 
Díszlet, jelmez: Szűcs Edit és a spec.terv osztály*
Írta: Valcz Péter és a Társulat és az Élet
Produkciós vezető: Meszlényi-Bodnár Zoltán
Rendező: Szabó Réka és Valcz Péter

*Árvai Ámon, Bacali Dávid, Bakács Orsi, Burány Vera, Györök Bori, Hegedűs Dóra, Nagy Eszter Zsófia, Ottlik Jikka, Pázmány Lili, Rojas Inés, Szirtes Alíz

Külön köszönet a Fejér Megyei Vajda János Gimnázium és Szakgimnázium 11. b, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium 10. a osztályának és osztályfőnökeiknek, hogy segítettek az előadás fejlesztésében.

Időtartam: 180 perc
Helyszín: MagNet Ház (Budapest, Andrássy út 98, 1062) vagy a pályázó iskola
Résztvevők: egy osztály

BEMUTATÓ: 2017.01.26.

Az előadás az EGT Alapok és az NKA támogatásával jött létre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X