fbpx

Pályázzon támogatott részvételre MA 22.00 ÓRÁIG!

kozod_soucians

TÁMOGATOTT RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉG KOMPLEX SZÍNHÁZI NEVELÉSI ELŐADÁSON

2017. január-április között részvételi lehetőséget kínálunk 16-19 éves diákok közösségeinek a Nyitott Kör és a Tünet Együttes koprodukciójában létrejövő új, komplex színházi nevelési előadásunk alkalmain. Az előadás középpontjában a felnőtté érés és a függetlenedés áll. A pályázat keretében az előadáson való térítésmentes részvételre, valamint utazási támogatásra és az előadás saját intézményben történő fogadására is lehet pályázni.

Határidő: 2017. január 8. 22.00

PÁLYÁZÁS ITT!

AZ ELŐADÁSRÓL

J. az érettségit követő reggel családfájának tövében ébred. Úgy tűnik, megérett. És most, hogyan tovább? Mit kezdjen a vállaira nehezedő puttonnyal, amit szülei, nagyszülei, és távolabbi ősei csomagoltak számára? Égessen el mindent, ami benne van, vagy fogadja el változtatás nélkül, amit otthonról hozott? Dönthet-e erről egyáltalán, vagy meg van határozva a sorsa? A diákok egy emlékezet-utazáson át kapcsolatba kerülnek a függetlenedés érzékeny és összetett problémakörével. J. családfáján keresztül szembesülhetünk azzal, hogy mit kaptunk elődeinktől, mit viszünk magunkkal, és mit adnánk tovább. Főhősünk gyerekszobákon keresztül, sosem látott dédnagyszülők, elképzelt unokák valamint a diákok társaságában járja be saját útját, hogy a jelenbe visszatérve számot vessen azzal, hol tart most és kiderítse, hogyan tovább. A Tünet Együttes és a Nyitott Kör együttműködésében létrejött komplex színházi nevelési előadás a fizikalitás és a fantázia eszközeivel vonja be a diákokat ebbe az expedícióba.

Tanár-színészek: Bakonyvári Krisztina, Czakó Máté, Császár Réka, Gábri Nikolett, Kroó Balázs, Márton Gábor Csaba
Rendezőasszisztens: Jozifek Zsófia
Rendező: Szabó Réka és Valcz Péter
Időtartam: 180 perc
Helyszín: MagNet Ház (Budapest, Andrássy út 98, 1062) vagy a pályázó iskola
Résztvevők: egy osztály

EEA+Grants+-+JPG

 

A projekt az EGT Alap támogatásával valósul meg. www.norvegalap.hu, www.eeagrants.org

 

MIVEL FOGLALKOZIK A NYITOTT KÖR ÉS A TÜNET EGYÜTTES?

A Nyitott Kör színházi nevelési előadásokat, valamint drámaórákat hoz létre.  A színházi nevelési előadás egy többnyire 3 óra időtartamú interaktív előadás, amin egy diákközösség vesz részt. A színházi formában feldolgozott történet kapcsán egy kérdést, vagy témát vizsgálunk: az előadást játszó színész-drámatanárok és a diákok közösen játszanak, gondolkodnak. A diákok nem csak nézői az előadásnak, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal alakítják az eseményeket. 2013-ban 60, 2014-ben 88, 2015-ben 101, 2016 első félévében 60 színházi nevelési előadást tartott, összesen több mint 14000 diáknak.

További információk: www.nyitottkor.hu

A Tünet Együttes 2002 óta létező alkotói társulás. A társulat művészeti vezetője Szabó Réka matematikus, aki táncosként, koreográfusként és rendezőként 1995 óta van jelen a kortárs táncszínházi életben. A Tünet Együttes darabjaiban a szellemesség és a játékosság játsszák a főszerepet, darabjaik egyszerre elgondolkodtatóak, drámaiak, gyermekien felszabadultak és felszabadítóak. Hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató-megmozgató témákat dolgoznak fel és szólaltatnak meg a nézőtér és a színpad határait feszegető személyes nyelven, groteszk, ironikus, költői látásmóddal.

További információk: www.tunetegyuttes.hu

MI A PÁLYÁZÁS MENETE?

• A támogatott előadásokra való jelentkezés határideje 2017. január 8. 22.00 óra.

• Három támogatási kategóriában lehet pályázni:

  1. Térítésmentes előadás, önköltséges utazással Budapestre (összesen 10 alkalom, 10 pályázó osztálynak)
  2. Térítésmentes előadás és a Budapestre utazás támogatása (összesen 10 alkalom, 10 pályázó osztálynak)
  3. A térítésmentes előadás utaztatása a pályázó intézményébe (összesen 5×2 alkalom, 5 pályázó két-két osztályának)

• Előadásunkon egy teljes osztállyal vagy állandó közösséggel tudunk dolgozni – csak az alkalom apropóján összegyűjtött csapatokat nem áll módunkban fogadni.

MIT VÁLLALNAK A TÁMOGATÁST ELNYERŐ PÁLYÁZÓK?

•  Az egyeztetett előadás alkalomra időben érkeznek, minimum a vállalt diák létszám 80%-val, illetve az intézményben fogadott előadás esetén biztosítják az egyeztetett időkeretet és teremfeltételeket.

• A résztvevő diákközösség egy vine jellegű videóban (max. 8 másodperc, részletesebben itt: https://digitalguideblog.wordpress.com/2015/03/17/elet-a-youtube-on-tul-vine/) véleményt fogalmaz meg a látott előadásról.

• A kísérő tanár egy maximum 500 karakteres, szöveges visszajelzést ad az előadáson tapasztaltakról.

• Részvételükről hírt adnak az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak).

Amennyi további kérdése merülne fel az előadással vagy a pályázás folyamatával kapcsolatban, Márton Gábor Csaba kommunikációs kollégánk örömmel megválaszolja azt az alábbi címen és telefonszámon: jelentkezes@nyitottkor.hu, +3620-299-7366

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X