fbpx

Hová tűntek a bohócok?

IMG_3801

Régen még a TV-ben is ott voltak, mostanában meg alig lehet találkozni velük.
Néha feltűnnek egy-egy kórházban, vagy épp a gyerekszigeten… de év közben nincs sziget, és csak ezért igazán kár lenne kórházba kerülni!
Persze néhányan úgy csinálnak, mintha ők is bohócok lennének, pedig csak lufit hajtogatnak, vagy épp bűvészkednek. Szóval ők egyáltalán nem bohócok. Legfeljebb csak bohóckodnak…
És persze néha lehet látni bohócokat a cirkuszban is. De ők a legtöbbször nem beszélnek magyarul.

De a Vasárnapi Nyitott KörTék alkalmával biztosan a Jurányi Házban találod őket!

toled_mit_kap_slide

Ha még nem tudja, mivel lepje meg családja egyik legfiatalabb tagját, vagy ha már be is vásárolt neki, de eltöltene vele egy kellemes délelőttöt az Újévben, azt ajánljuk: adjon neki egy KörTét!

_________________________________________________________________

2016. január 2-án, 10 órától – mert az Új Évben szombaton is lehet Vasárnap!

hottentotta_vnyk_inter

Időtartam: 50 perc

Ajánlott korosztály: 4-10 évesek

Fogas és a Tiptop a leghatékonyabb megoldásokat keresik a környezetvédelem problémáira. Az egyszerű kérdésektől kezdve, hogy melyik szelektív kukába mit szabad és mit nem szabad dobni, egészen a megújuló energiákig. Míg Fogas ezt a tudomány szigorú elvei alapján, addig Tiptop a józan paraszti ész és a hétköznapi tapasztalatok alapján magyarázza. A vidám előadásba a gyerekek is bekapcsolódnak gondolataikkal, tudásukkal.

Jegyek vásárolhatók: http://www.jegy.hu/program/vasarnapi-nyitott-korte-hottentotta-63572

__________________________________________________________________

2016. január 3-án, 10 órától

poronty_vnyk_keret

Időtartam: 50 perc
Ajánlott korosztály: 4-10 évesek

A Poronty Cirkusz várja kíváncsi, bátor, kacagásra kész fellépőit! Lehetsz mágus, zsonglőr, állatidomár, sőt ha kedved kerekedik, akár te magad is madárrá, sőt: párduccá változhatsz! Kendők, labdák, bigyuszok reptetésének és elejtésének nagymesterei; a fül-zsibongató zenebonagyártás csimborasszói; a célbanemlövés és kígyónembűvölés óriási: Fogas, Tip-Top és Kamilla lehetnek partnereid. El ne engedd őket, amíg meg nem tanítják neked a legeslegújabb és legeslegrégibb világszámokat! Éljen a játék! Rajtad múlik, hogy a közönség lógó orral kullog hazafelé, vagy ámulva meséli, hogy milyen ügyesen varázsolsz örömet a szívébe.

Jegyek vásárolhatók: http://www.jegy.hu/program/vasarnapi-nyitott-korte-poronty-cirkusz-63605

__________________________________________________________________

2016. január 17-én, 10 órától

veszhelyzet_vnyk_keret

Időtartam: 80 perc
Ideális korosztály: 7-10 évesek

Két csetlő-botló gyerek ügyetlen próbálkozásaival szemben a résztvevő diákok összeszedhetik, hogy ők mit tudnak a körülöttük előforduló „vészhelyzetekről”. Mikor kell félnünk a kórokozóktól? Hogyan erősíthetjük meg az immunrendszerünket? Miképp kell a mentősöknek vázolni egy balesetet? Hogyan kezeljünk szakszerűen egy sebet? Hogy az esetleges tévedéseket tisztázzuk, a jelen lévő védőnőhöz fordulunk tanácsért. A szakszerű megoldásokat meg is tanulják, be is gyakorolják a diákok, játékos, ügyességi feladatokkal.

Játsszák: Császár Réka, Nyárai András
Rendezte: Meszlényi-Bodnár Zoltán
Szakértő: Szabó Anikó, védőnő

Jegyek vásárolhatók: http://www.jegy.hu/program/vasarnapi-nyitott-korte-veszhelyzet-65283

__________________________________________________________________

2016. január 31-én, 10 órától

holle_vnyk_inter

Időtartam: 50 perc
Ajánlott korosztály: 4-10 évesek

A Grimm-testvérek klasszikus „Holle anyó” meséjét, mint saját történetét meséli el két bohóc: Aranyos Kukucska és Szurtos Kamilla. Már túl vannak a kalandokon, megkapták, ami jár nekik, s hazafelé tartanak, amikor hosszú útkeresés után összetalálkoznak. Ekkor megtudjuk, kivel mi történt és miért. Ebben a Holle mesében bizony minden jó, „mert jó a vége”! Is.

Az előadás humorral viszi közel nézőihez a mese gazdag üzenetét. A játék hangulatát néhány jól ismert gyermekdal, népdal és az előadáshoz készült új dal is színezi.

Jegyek vásárolhatók: http://www.jegy.hu/program/vasarnapi-nyitott-korte-holle-mese-63608

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X