fbpx

ZÁRVA! – FRISSÍTVE: minden hely elkelt

FELHÍVÁS TÉRÍTÉSMENTES RÉSZVÉTELRE KOMPLEX SZÍNHÁZI NEVELÉSI ELŐADÁSOKON

Pályázók köre: 9-12-es középiskolai osztályok

Jelentkezés határideje: 2014. november 3. – időpontfoglalás a beérkezés sorrendjében

Jelentkezés módja: e-mailben a jelentkezes@nyitottkor.hu e-mail címen

További információk, tájékoztatás: jelentkezes@nyitottkor.hu, címen, vagy a +36-70-944-9982-es telefonszámon

 

Pályázati kiírás:

Küldetésünk, hogy közösségek és kompetenciák fejlesztése, valamint a színházi nevelés segítségével új nézőpontokat nyissunk meg elsősorban a fiatalok számára, hogy önmagukkal, a környezetükkel és a társadalommal dinamikus egyensúlyban lévő emberekké váljanak. Szeretnénk elérni, hogy képesek legyenek egymást segíteni, konfliktusaikat kezelni, energiáikat közös cél érdekében hasznosítani.

A 2014/15-ös évadban novemberi és decemberi előadásainkat szeretnénk olyan osztályoknak felajánlani, akik korábban még nem vettek részt programjainkon.

A pályázat keretében három komplex színházi nevelési előadásunkon ajánlunk ingyenes részvételi lehetőséget, az alábbi feltételekkel:

  • Az előadás időpontokra való jelentkezés határideje 2014. november 3., 24.00
  • Az időpontok foglalása a jelentkezések beérkezési sorrendjében történik.
  • Az egyes előadások teljes időtartama 180 perc.
  • Helyszín: Jurányi Közösségi Produkciós Inkubátorház – 1027 Budapest, Jurányi utca 1.
  • Javasolt kezdési időpont: délelőtt 9 óra. Ettől eltérő igény egyeztetendő.

 

A pályázó jelentkezésével vállalja, hogy

  • osztályával önálló fénykép, fényképsorozat, kisfilm, vagy bármely más kreatív formában visszajelzést ad a foglalkozás során átélt élményekről, és az elkészült anyagot elküldi a jelentkezes@nyitottkor.hu e-mail címre az előadást követő 1 héten belül;
  • részvételükről hírt ad az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak).

 

Az ajánlott előadások és lehetséges időpontok:

Kötéltánc – komplex színházi nevelési előadás 15-17 éves fiataloknak

koteltanc_promo

„KREON: Gyűlölöm ellenségem, még ha halott is!
ANTIGONÉ: Én nem gyűlölni – szeretni születtem e földre.”

Mire való a hatalom? Mit tehetünk, ha igazságtalanságot tapasztalunk? Egyáltalán: miért tűnik nehéznek kiállni az igazságért?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ Antigoné története kapcsán.
Sajátos formában közelítünk a téma felé: beszélgetünk, játszunk és lehetőséget adunk arra, hogy a nézők alakítsák is az eseményeket. Nem csupán színház, hanem közös gondolkodás – a hatalom kapcsán.

Megpályázható alkalmak:

Már nincs szabad alkalom. További előadások várhatóak 2015-ben.

 

Gubancok – komplex színházi nevelési előadás 13-17 éves fiataloknak

gubancok_promo_2Történetünk szereplői egy átlagos család tagjai. A jól kereső apuka, a csinos anyuka, a szorgalmas nagylány és a kedves kisfiú élete látszólag rendben folyik. De a háttérben megoldatlan konfliktusok, kibeszéletlen feszültségek húzódnak, s egyre nehezebb fenntartani a látszatot…
Hova vezethet, ha a szülők elbeszélnek egymás mellett, nem keresik a konfliktusok megoldását, ehelyett a gyerekeikre terhelik fel nem dolgozott problémáikat? Ki tudjuk-e bogozni a meg nem értésből, az elidegenedésből fakadó gubancokat, és kinek a feladata ez? Mit tehetnek a gyerekek, ha úgy érzik, szüleik nem akarják elfogadni őket olyannak, amilyenek?
Talán elég megfelelő nézőpontot találni, ahonnan egy csomó nem is probléma? Esetleg az is elég, ha mások elől sikerül eltitkolni a bajainkat? Hogyan vezethet mindez ön-destruktív viselkedésformákhoz?

Nem csupán egy történetet mutatunk a részvevőknek, hanem velük közösen próbáljuk megfejteni az események okait, illetve keressük, hogy hogyan lehetne egy tragikus végkifejletet elkerülni.

Megpályázható alkalmak:

Már nincs szabad alkalom. További előadások várhatóak 2015-ben.

 

A virágnak megtiltani… – komplex színházi nevelési előadás 13-15 éves fiataloknak

virag_promo200 évvel ezelőtt egy fiatal 15-16 éves korára nemileg érett volt és 17-18 évesen családot
alapított. Manapság tizenkét-tizenhárom évesen érnek a kamaszok, és akár harminc évesek is elmúlnak, mire gyereket vállalnak. Mit kezdünk ezzel a rengeteg idővel? Vágyakozunk, frusztrálódunk, sóvárgunk és szexelünk. Aztán boldogok vagyunk, bűntudatot érzünk, csalódunk és újrakezdünk vagy kiégünk.

Kétszáz évvel ezelőtt az udvarlás, a szerelem és a házasság pontosan meghatározott keretek között történt. Manapság mindenki úgy él, és úgy szeret, ahogy akar, és egyre kevesebb a támpont…

Mikor lépjük át a küszöböt? Meddig tolhatók a határaink? Miről szól mindez?

Az etűdökből építkező színházi előadás a fiatalkori szexualitás témáját járja körül. Az előadást követően arra keressük a választ, hogy a színházi eszközökkel megjelenített problémák és élethelyzetek hogyan és mennyiben jelennek meg a mai fiatalok életében.

Megpályázható alkalmak:

Már nincs szabad alkalom. További előadások várhatóak 2015-ben.

X