fbpx

“Az alkotás az életem része”

a Képzőművészeti szakkör szakmai napja

 

Március 31-én, szombaton szakmai napot tartott a Nyitott kör szervezésével működő képzőművészeti szakkör. A programra meghívtuk Aknay János festőművészt és Kertész Katát. A rendezvény mottója a” Az alkotás az életem része” volt.

 

Képzőművészeti nap

Aknay János beszélt arról, hogyan lett festő, mit jelent neki a festészet, hogyan jön az ihlet, hogyan komponál. Mesélt gyerekkori élményeiről is. Elhozta néhány képét is.  Katát már ismerik a gyerekek,hiszen alsós koruk óta foglalkozik velük. Most új oldaláról ismerhették meg a gyerekek. Miért fest, mit fest, milyen technikával dolgozik, mit jelent neki az alkotás? Ezekre a kérdésekre kaphattunk választ. Megcsodálhattuk színes képeit. A szakkör vezetőjeként megmutattam néhány festményemet, fotóimat is. Arról meséltem a gyerekeknek, miért jó kifesteni magunkból örömünket, bánatunkat, alkotni, ha jókedvünk van, ha szomorúak vagyunk. Kata is javasolta, inkább alkossanak, mint a TV ill. számítógép előtt üljenek, hiszen sokkal gazdagabb élményben lesz részük egy-egy kép létrehozása után . A közös téma Kata, János és a saját képeim között az angyal volt. Ugyanaz az alak, mégis különböző feldolgozásban. Ugyanúgy mint a gyerekek, akik sokféleképpen tudják megragadni az alakokat,tárgyakat. Kata bátorította Őket, hogy alakítsák ki a saját stílusukat.

A közös teázás, sütizés után nekiláttunk az alkotásnak. Falapra készítettünk Kata segítségével egy virágos képet, papírragasztásos technikával. Később megérkeztek a szülők is , akiknek a gyerekek megtanították ezt a technikát, és Ők is festettek egy képet. Ezekből később mozaikot rakunk majd össze.

Ez a nap boldogan, vidáman, tartalmasan telt el.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, a segítséget! És azt, hogy együtt lehettünk!

 

Pankovics Ágnes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X