fbpx

Tengerbiológia

Többtanáros tanítási drámaóra 9-10. osztályosoknak

Téma, tartalom, leírás: Tamás 11. osztályos gimnazista egy budapesti gimnáziumban. Bár az olasz nyelvvel vannak nehézségei, értelmes, intelligens, okos fiúnak tartják tanárai és szülei is, olyan embernek, akire örömmel bízzák majd a családi építési vállalkozás átvételét. Tamás szülei egyetlen, későn jött gyereke, barátai irigylik őt azért, mert náluk mindig laza, oldott a hangulat, Tamás szülei igazi jó fejek, akikhez bármikor be lehet toppanni egy kis lelki tanácsért, és az sem baj, ha a nappaliban üvölt a zene. Éva, Tamás barátnője is a család rendszeres vendége. A szülők a fiú nagy vágyát is teljesítik, mikor beíratják őt egy nem mindennapi tanfolyamra. Tamás ott ébred rá: tengerbiológus szeretne lenni, és nem szeretné a családi vállalkozást átvenni.
A foglalkozás a családi kapcsolatok, az elfogadás, az elengedés, a saját identitás problémakörével foglalkozik, a gyerekek aktív részvételével.

Időtartam: 120 perc
Helyszín: a meghívó iskolájának egy osztályterme
Résztvevők száma: egy osztály (max. 40 fő)
Kapcsolódó NAT-tartalom: Erkölcsi nevelés; Önismeret és társas kultúra fejlesztése; Családi életre nevelés; Pályaorientáció; Anyanyelvi kommunikáció; Esztétikai-művészeti tudatosság és kifejezőkészség

Bemutató dátuma: 2017. október 25.

Drámaóra meghívása, egyeztetés:
Császár Réka
jelentkezes@nyitottkor.hu
+3630 414 1768
1027 Budapest, Jurányi u. 1.

www.nyitottkor.hu

X