fbpx

Osztály, vigyázz!

Többtanáros tanítási drámaóra 12-14 éveseknek

Téma, tartalom, leírás: 1966. A Kilián Gimnázium 12. osztálya új osztályvezető tanárt kap, Lencsné Kahanek Gizella személyében. A tanárnő szimpatikus, együttműködő, nagy teret enged az osztály gondolatainak, véleményének, szándékainak. Féléve vannak együtt, amikor az iskola épületéből kirepülő kő eltalál egy buszt, be is töri az üveget, a buszsofőr végigrobog az iskolán, meg sem áll az igazgatói irodáig. A 12. osztály egyik tagja biztosan tudja, hogy az igazgató gyereke volt. Az igazgatóhelyettes azonban biztos benne, hogy a 12. osztályból volt valaki.

Vajon mit kezdenek ezzel az igazságtalansággal? És mit gondol az osztályfőnök? A közösség fel tudja e ismerni azt, hogy mik az érdekei, és tud e érte tenni? Mit kezdjen egy diákközösség a felnőttek árulásával? Milyen útjai vannak a lázadásnak? A lázadás mely formáival tudunk azonosulni, és melyekkel nem?

A programot Gothár Péter Megáll az idő című filmje inpirálta.

Színész-drámatanárok: Bakonyvári L. Ágnes, Bódis Dániel, Jozifek Zsófia, Nyárai András
Csatlakozó NAT tartalom: Ember és társadalom/Etika – Én és mi. Egyén és közösség. A személy erkölcsi felelőssége. Szándék és következmény. Történelem – Magyarország 1956 és 1989 között.
Időtartam: 90 perc
Helyszín: osztályterem
Technikai igény:
Résztvevők: egy osztály

Előadás meghívása, egyeztetés:
Császár Réka
jelentkezes@nyitottkor.hu
+3630 414 1768
1027 Budapest, Jurányi u. 1.

www.nyitottkor.hu

X