fbpx

Cybercity – bővített változat

A 2017/18-as tanév során a Cybercity című drámaóránk a legtöbbet játszott foglalkozásunk volt. (A foglalkozás leírása fentebb megtalálható.) A fiatalokkal való közös gondolkodás döbbentett rá minket, mennyire húsba vágóan aktuális témáról játszunk, és minden alkalommal úgy éreztük, hogy a probléma több vetületével nem tudtunk igazán mélyen foglalkozni. Lehet-e igaz barátom az, akit soha nem láttam, de minden titkomat megosztottam vele? Mit jelent a szabadság, ha mind a virtuális, mind a való világ szigorú szabályok szerint működik? Mit jelent a személyes felelősség, ha úgy látom, nincs beleszólásom a dolgok menetébe? Ha egy virtuális térben mindent valóságosnak élek meg, egyáltalán mit jelent az a szó, hogy valóság? Maradjak-e a szüleim mellett, ha tudom, egyáltalán nem tudok rajtuk segíteni?

Történetünk mindezen kérdéseket felveti. A drámaóra sorozat alkalmával egy-egy karakter bőrébe bújva bolyongunk a valós és virtuális világ útvesztőiben, és bár lehet, hogy a kérdések száma csak gyarapszik, a közös gondolkodás segíti, hogy felelősebben tekintsünk a digitális világ adta lehetőségre és kihívásokra.

Drámatanárok: Emődi Klaudia, Horváth Dóra

Időtartam: 1. rész: 70 perc; 2. rész: 90 perc; 3. rész: 60 perc

Helyszín: osztályterem

Résztvevők: egy osztály

Kapcsolódó NAT-tartalom: Fenntarthatóság, környezettudatosság; Médiatudatosság; Társas kultúra fejlesztése; Erkölcsi nevelés; Anyanyelvi kommunikáció; Digitális kompetencia; Esztétikai-művészeti tudatosság és kifejezőkészség; Ember és társadalom; Földünk és környezetünk

Drámaóra meghívása, egyeztetés:
Császár Réka
jelentkezes@nyitottkor.hu
+3630 414 1768
1027 Budapest, Jurányi u. 1.

www.nyitottkor.hu

X