fbpx

Nyitott Szemek Fesztivál

A Nyitott Kör 2017. augusztus 25-én és 26-án első alkalommal rendezi meg Budapesten a Nyitott Szemek Fesztivált, amelyen a 2017-18- as évadban elérhető színházi nevelési előadások és színházpedagógiai programok mutatkozhatnak be az érdeklődő pedagógusok előtt.

A mustrán 14 jelentős budapesti társulat programjait ismerhetik meg.

A színházi nevelés több mint 25 éve kezdett kibontakozni Magyarországon, de máig nagyon sok iskolában nem ismert a módszert és az abban rejlő lehetőségeket. Az első Nyitott Szemek Fesztivál célja a Közép-magyarországi régió óvodapedagógusainak, tanítóinak és tanárainak lehetőséget teremteni arra, hogy találkozzanak a térségben aktív színházi nevelési előadásokat illetve színházpedagógiai programokat létrehozó műhelyekkel, megismerjék futó előadásaikat, és ezen keresztül átfogó képet kapjanak a módszer lényegéről.

A mustrán képviselteti magát:

az AppArt, a Bohócok a Láthatáron Csoport, a Budapest Bábszínház, a Detectivity Project, a FAQ Társulat, a Fórum Társulat, az InSite Drama, a Katona József Színház Behívó Programja, a Káva Kulturális Műhely, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, a Simorág TánCirkusz, a SÍN Produkció, a Trainingspot Társulat és a Tünet Együttes.

A fesztivál három blokkban zajlik majd, blokkonként három teremben, korosztályonkénti felosztásban, tehát egy-egy termet töltenek majd meg az óvodás-és általános iskola alsó tagozatosainak, a felsős korosztálynak, valamint a középiskolásoknak szánt programok.

A bemutatkozó 14 szervezet összesen 12 óvodásoknak és általános iskolai alsó tagozatosoknak szóló, 14 felső tagozatosoknak szóló és több mint 25 középiskolásoknak szánt színházi nevelési előadásról és színházpedagógiai programról fog információkat nyújtani.

A blokkonkénti szakmai beszélgetéseket korcsoportonként moderálja:

Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház Játszószínházának művészeti vezetője; Hudáky Rita, a Magyartanárok Egyesületének képviselője; és Cziboly Ádám, az InSite Dráma egyik alapító tagja.

A részletes, blokkonkénti program:

A fesztivál résztvevői helyben egy-egy ingyenes programfüzetet vehetnek majd át, amelyben a bemutatkozó szervezetekről és az összesen több mint 50 programról vihetnek haza információkat.

A fesztiválon elsősorban pedagógusok jelenlétére számítunk, de minden érdeklődőt szerettel várunk!

A programon a részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT.

(A résztvevő pedagógusoknak igény szerint igazolást állítunk ki a jelenlétükről. Bízunk benne, hogy az intézményvezetők is nagyszerű lehetőségnek tartják, ha kollégáik megismerik a széles programkínálatot!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X