fbpx

Március, 2022

09Már11:0014:00Láttad?!kreatív társadalmi gyakorlat a társadalmi befogadásról felső tagozatosok, középiskolások és felnőttek számára11:00 - 14:00

Több

Esemény leírása

A Láttad?! című előadás egy Budapesten élő, Iránból származó család történetét tárja a néző-résztvevők elé. A szereplők nem igazán tudják, hogy mit kezdjenek a kellemetlen helyzetekkel, amik utolérik őket, hogyan kommunikálhatnak, mit illik, mit kell, és mire volna szükségük…
A néző-résztvevők segíthetnek a szereplőknek eligazodni a világban, szerepekbe lépve tehetik próbára saját és egymás narratíváit. Az esemény műfaját “kreatív társadalmi gyakorlatként” határozzuk meg, és az Agosto Boal féle fórum színházi gyakorlaton alapszik .
A migráció, elvándorlás és bevándorlás témájában napjainkban a tömegkommunikáció sztereotípiákra építő üzenetei meghatározóak. A MiGreat! projekt célkitűzése ezeket árnyalni és a bemutatott történeteket emberivé tenni, az előadás ennek keretében jöhetett létre.
Az interaktív előadást elsősorban olyan csoportoknak ajánljuk, ahol aktív téma a kulturális különbségek miatti megkülönböztetés, és az előítéletek, illetve a közösség szeretne arról gondolkodni, játszani, hogy mi áll ezek hátterében, és szívesen részt venne alternatív narratívák létrehozásában.

Játszó-alkotók: Tóth-Bernát Réka, Kecskés Anna, Udvari-Kardos Tímea, Sinai Samira, Kecskés Ildikó, Jozifek Zsófia
Írta és rendezte: Jozifek Zsófia
Látványtervező: Sinai Samira
Zeneszerzés: Tóth-Bernát Réka & Vázsonyi János
Asszisztens: Kecskés Ildikó

Időtartam: 180 perc
Helyszín: Jurányi Ház

Bemutató dátuma: 2021.szeptember 28.

Időpont

(Szerda) 11:00 - 14:00

Helyszín

Jurányi Ház

Jurányi u. 1-3., Budapest, 1027

Szervező

Nyitott Kör

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X