fbpx

Október, 2022

14Okt11:0014:00#kivagyok - A Tomcsa Sándor Színház és a Nyitott Kör együttműködésében létrejött előadásszínházi nevelési előadás 7-8 osztályosoknak11:00 - 14:00

Több

Esemény leírása

Szerelmes vagyok?  vetődik fel a kérdés a történetünkben szereplő fiatalokban. De hogyan válaszolhatnék erre a kérdésre, amíg még nem voltam szerelmes? Honnan tudhatom, hogy ez szerelem-e, vagy csak rajongás, esetleg csak vágyódás? Miért leszek ideges, amikor arra gondolok, hogy megszólítom? Lehet, hogy csak idegesít? De akkor miért gondolok rá annyit? Mintha nem tudnék saját magam lenni. Néha csak nevetgélek, vigyorgok ok nélkül.

Történetünkben négy fiatal próbál az iskolai kihívások mellett eligazodni saját érzései, gondolatai kavalkádjában. Egyedül nehéz megbirkózni a kérdéssel, de erről beszélni meg szokatlan.

Kire hallgassanak: a médiára, a felnőttekre, esetleg a barátokra?

#kivagyok c. színházi nevelési előadáson egyszerre egyetlen osztály diákjai vehetnek részt, legalább egy pedagógus jelenlétében, a színház előterében, tanítási időben. A résztvevő osztály tagjai nem csak nézői, hanem segítői is a történetnek – a diákok gondolataikkal, döntéseikkel befolyásolják az eseményeket, ezáltal közvetlen élményt szerezhetnek a témában.

Játsszák:

LUKÁCS EMŐKE

NAGY XÉNIA-ABIGÉL

SEPSI MELINDA/VERES ORSOLYA m.v.

WAGNER ÁRON

BÁLINT ELŐD m. v./JAKAB TAMÁS

Rendező: MESZLÉNYI-BODNÁR ZOLTÁN m.v.

Jelmeztervező: KARÁCSONY KINGA

Dramaturg: SZABÓ JANKA m.v.

Előadás hossza: 180 perc

Bemutató: 2022. március 7.

Időpont

(Péntek) 11:00 - 14:00

Helyszín

Külső helyszín

Szervező

Nyitott Kör és Tomcsa Sándor Színház

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X