fbpx

Csehek Magyarországon

Lehetne ez egy történelem óra címe is, de ez itt most a cseh Divadelta Színházi Nevelési Csoport látogatásáról szól. Egy NCA pályázati támogatásból megvalósuló tanulmányúton először mi jártunk cseh barátinknál Prágában, majd ők jöttek hozzánk Budapestre.

 

Gubancok előadás, kiscsoport

Ottjártunkkor részt vettünk egyik színházi nevelési előadásukon, és így tettek ők is. De ők dupláztak! Megnézték mindkét előadásunkat, a Gubancokat szerdán a Jaschik Álmos Művészeti Szakképző Iskolában, a Kötéltáncot pedig pénteken a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskolában.

 

 

 

Remekül sikerült vendéglátásunkat csütörtök este, közvetlenül a szentendrei kiállításmegnyitónk után még egy mexikói vacsorával is megkoronáztuk.

 

Az együttműködés terveink szerint még nem ért véget, ugyanis a cseh Divadelta, a szlovák Till Tímea (ő segítette a cseheket magyarul) és a magyar Nyitott Kör révén kialakult egy triumvirátus. E három „ország” összefogásával pedig további lehetőségek nyílhatnak meg előttünk. Szóval mindannyian izgatottan várjuk a folytatást!

 

X