Színházi nevelési előadásainkat minden esetben egy-egy 12-20 éves fiatalokból álló diákközösséggel valósítjuk meg. Mindazonáltal előadásainkon szívesen fogadunk érdeklődőket, megfigyelőként. Ha érdeklődik egy előadásunk iránt, részvételi szándékát kérjük előre jelezze a jelentkezes@nyitottkor.hu címen!

Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Stréber

2017. november 21. kedd @ 09:00 - 12:30

színházi nevelési előadás a kirekesztésről

VJ_stre_tanar1

Korosztály: 15-17 évesek

Téma, tartalom, leírás: Fókuszában a „stréberség” és az ebből fakadó kirekesztettség áll. A dráma cselekményének központi szereplője Niki; egy 16 éves lány, aki jól tanul, sportol és szorgalmas is. Az osztályfőnöke is szereti. Az osztály egyes tagjai viszont rendszeresen zaklatják őt, verbálisan és az online közösségi lét színterein is megszégyenítik, az osztály többi tagja pedig…

Ennek az alaphelyzetnek a felvázolásával kezdődik játékunk, és az utolsó mondat lezáratlansága foglalja magába központi kérdésünket: van-e felelőssége azoknak, akik a konfliktushelyzeten kívül állnak, mint szemlélők? Meddig maradhatnak passzívak? A passzivitás tekinthető-e aktivitásnak, és ha igen, a zaklatás ellen hat, vagy épp ellenkezőleg, megerősíti azt?

Színész-drámatanárok: Bakonyvári L. Ágnes, Márton Gábor Csaba, Meszlényi-Bodnár Zoltán

Csatlakozó NAT tartalom: Ember és társadalom/Etika – Én és mi. Egyén és közösség. A személy erkölcsi felelőssége. Szándék és következmény.
Időtartam: 90 perc
Helyszín: osztályterem
Technikai igény:
Résztvevők: egy osztály

VJ_stre_tanar2

Előadás meghívása, egyeztetés:
Márton Gábor Csaba
kommunikáció

Nyitott Kör Egyesület
1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.
+36-20-299-7366
jelentkezes@nyitottkor.hu
www.nyitottkor.hu

Részletek

Dátum:
2017. november 21. kedd
Időpont:
09:00 - 12:30
Esemény Categories:
,

Helyszín

Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium