fbpx

 

Színházi nevelési előadásainkat minden esetben egy-egy 12-20 éves fiatalokból álló diákközösséggel valósítjuk meg. Mindazonáltal előadásainkon szívesen fogadunk érdeklődőket, megfigyelőként. Ha érdeklődik egy előadásunk iránt, részvételi szándékát kérjük előre jelezze a jelentkezes@nyitottkor.hu címen!

Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyitott Klub Drámaműhely

2017. február 4. szombat @ 10:00 - 14:00

A drámapedagógiai tanfolyamok legemlékezetesebb része az a néhány nap, amikor a sok befektetett energiával fejlesztett gyakorló órákon megállás nélkül játsszunk, mint résztvevők: tanulunk egymástól, vitatkozunk és segítünk a másiknak. Aztán fájó szívvel elköszönünk, és nem tudjuk, fogunk-e még ilyen intenzíven játszani – alkotni – tanulni. Ha neked is van ilyen élményed, akkor itt a helyed: gyere és játsszunk együtt a Nyitott Klubban.

A Nyitott Klubra szombatonként kerül sor, kétheti rendszerességgel, alkalmanként 4 órában.
Ezeken a műhelyalkalmakon:
– a KIPRÓBÁLÁSra és a GYAKORLATra helyezzük a hangsúlyt! Egymás között próbára tesszük saját magunkat, levezetjük óravázlatainkat;
– RÉSZT VESZÜNK mások által vezetett drámaórákon, így elleshetünk trükköket, módszereket, akár szembesülni lehet hibákkal, vagy azzal, hogy mit élhet meg egy fiatal résztvevőként;
– FACILITÁLT ÉRTÉKELÉSEK során a résztvevők visszajeleznek a megélt élménnyel kapcsolatban és segítik mind a drámaóra, mind a tanári készségek fejlesztését;
– CSOPORTOS SZUPERVÍZIÓ keretében máshol szerzett tapasztalatainkat megosztva kereshetünk megoldást tanári helyzetekre, tisztázhatjuk a helyzet elméleti vonatkozásait, vagy akár modellezhetjük azokat.

A Klub résztvevőinek, ha szeretnék, lehetőséget biztosítunk a műhelyalkalmakon kimunkált óráikat terepen, diákokkal is megvalósítani. Ehhez a Nyitott Kör meglévő, kiterjedt iskolai kapcsolatrendszerét használjuk.

A Nyitott Klub nem ad akkreditált bizonyítványt, így teljesítendő elvárások sincsenek. A közös játékot és gondolkodást garantáljuk!

A műhelyalkalmakat a Nyitott Kör színész-drámatanárai vezetik:
Bakonyvári L. ÁgnesMárton Gábor CsabaMeszlényi-Bodnár Zoltán

A drámaműhely következő alkalmai és témái:

2017. február 4, szombat, 10.00-14.00

Az első, 45 perces sávban Takács Ágnes egy az Országos Színházművészeti Múzeumban hamarosan megnyíló Blattner-kiállításhoz készülő bábos foglalkozást ajánl kipróbálásra. A múzeumpedagógia és a drámapedagógiai határán leszünk, úgyhogy izgalmas kaland lesz!

A második, 90 perces sáv is egy interdiszciplináris kirándulás lesz: Jékey Franciska és kollégái egy értelmi sérültséggel élő emberekből álló csoportra tervezett, készség-és képességfejlesztő foglalkozást fog kipróbálni a résztvevőkkel, hogy visszajelzést kapjon tervére.

Nyitott Klub
Amennyiben óratartásra (is) pályázol, a megjelölt időpontok egyikét fogjuk neked felajánlani, ha az órád kiválasztra kerül.
Sending

Részletek

Dátum:
2017. február 4. szombat
Időpont:
10:00 - 14:00
Esemény Category:

Helyszín

Jurányi Ház – TÁP terem
Jurányi utca 1-3.
Budapest, 1027 Magyarország
+ Google Térkép