Nyitott Klub Drámaműhely

nyitott_klub_slide

(információ a következő alkalmakról és regisztráció alább!)

A drámapedagógiai tanfolyamok legemlékezetesebb része az a néhány nap, amikor a sok befektetett energiával fejlesztett gyakorló órákon megállás nélkül játsszunk, mint résztvevők: tanulunk egymástól, vitatkozunk és segítünk a másiknak. Aztán fájó szívvel elköszönünk, és nem tudjuk, fogunk-e még ilyen intenzíven játszani – alkotni – tanulni. Ha neked is van ilyen élményed, akkor itt a helyed: gyere és játsszunk együtt a Nyitott Klubban.

A Nyitott Klubra szombatonként kerül sor, kétheti rendszerességgel, alkalmanként 4 órában.
Ezeken a műhelyalkalmakon:
– a KIPRÓBÁLÁSra és a GYAKORLATra helyezzük a hangsúlyt! Egymás között próbára tesszük saját magunkat, levezetjük óravázlatainkat;
– RÉSZT VESZÜNK mások által vezetett drámaórákon, így elleshetünk trükköket, módszereket, akár szembesülni lehet hibákkal, vagy azzal, hogy mit élhet meg egy fiatal résztvevőként;
– FACILITÁLT ÉRTÉKELÉSEK során a résztvevők visszajeleznek a megélt élménnyel kapcsolatban és segítik mind a drámaóra, mind a tanári készségek fejlesztését;
– CSOPORTOS SZUPERVÍZIÓ keretében máshol szerzett tapasztalatainkat megosztva kereshetünk megoldást tanári helyzetekre, tisztázhatjuk a helyzet elméleti vonatkozásait, vagy akár modellezhetjük azokat.

A Klub résztvevőinek, ha szeretnék, lehetőséget biztosítunk a műhelyalkalmakon kimunkált óráikat terepen, diákokkal is megvalósítani. Ehhez a Nyitott Kör meglévő, kiterjedt iskolai kapcsolatrendszerét használjuk.

A Nyitott Klub nem ad akkreditált bizonyítványt, így teljesítendő elvárások sincsenek. A közös játékot és gondolkodást garantáljuk!

A műhelyalkalmakat a Nyitott Kör színész-drámatanárai vezetik:
Bakonyvári L. Ágnes, Jozifek Zsófia, Márton Gábor Csaba, Meszlényi-Bodnár Zoltán

A Nyitott Klub következő alkalmai és témái:

2017. május 20. szombat, 10.00-14.00

Ezúttal Gábri Nikolett 90 perces tanítási drámaórájára kerül sor, amelynek keretét egy francia cirkusziskola adja. Ezen belül a résztvevőkkel, mint a cirkusziskola diákjaival járjuk körbe azt a kérdést, hogy mit tesz egy csoport (jelen esetben az intézmény másodéves hallgatói) akkor, amikor egy külső hatalom a kárukra dönt. Az alkalmat Jozifek Zsófia, a Nyitott Kör színész-drámatanára facilitálja, és az által vezetett  beszélgetéssel és játéksorral zárul az évad utolsó drámaműhelye.

Regisztrálj most!

Nyitott Klub

Nyitott Klub

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot, amennyiben szeretnél résztvevőként és/vagy óratartóként eljönni a Nyitott Klub Drámaműhely alkalmaira. Ha óratásra is pályázol, jelentkezésed az óraterved megküldésével válik teljessé. Az óratervet a jelentkezes@nyitottkor.hu címre várjuk.

Amennyiben óratartásra (is) pályázol, a megjelölt időpontok egyikét fogjuk neked felajánlani, ha az órád kiválasztra kerül.
Sending

NTP-FTH-15-0101-muhelynap_12

tamogatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.