Gyökerek/Roots Project

64 PÁLYÁZÓ, 25 NYERTES!

2017. január 17. – az iskolák számára kiírt pályázatra nagyfokú volt a túljelentkezés. Végül a 20 budapesti alkalom és az 5 vidéki dupla előadás kiosztásra került: fővárosi iskolákon kívül többek között székesfehérvári, nyíradonyi, polgári, kisvárdai, ózdi, miskolci, szombathelyi csoportok is részvételi lehetőséget kaptak a Közöd? avagy esik épp az alma a fájáról komplex színházi nevelési előadásunkon.


MEGSZÜLETETT AZ ELŐADÁS CÍME

2016. december 16. – a Gyökerek projekt első másfél hónapja a keresés és kutatás jegyében telt, amely szakasz az előadás által felvetett témák konkretizálásával és a cím megtalálásával zárult. A Közöd? avagy esik épp az alma a fájáról színlapját a címre kattintva érheti el! Ezzel egy időben kiírásra került az iskoláknak szóló pályázat, amelynek keretében jelentkezhetnek a 30 előadás alkalomra.


A PROJEKTRŐL (for English please scroll down)

A Nyitott Kör Egyesület és a Tünet Együttes koprodukciója a Gyökerek című színházi nevelési előadás, rendezője Szabó Réka táncos, koreográfus, matematikus. A mai társadalomban a legtöbbek számára a horizontális mobilitás magától értetődő, a migráció jelensége globalizálódott, konkrét és absztrakt vonatkozásában egyaránt. Ebben a világban keressük azt, hogy honnan is tartunk oda, ahova, hogy azok, akik vagyunk, milyen nagyobb egész részei – a gyökerektől. Megvizsgáljuk a származás lényegi, pszicho-szociológiai vonatkozásait. A témafeldolgozás során foglalkozunk a szocializáció, a szülői minták ismétlődésének és a transznacionális közösségek kérdéseivel. Tesszük mindezt a kortárs tánc és legfőképpen a fizikai színház segítségével úgy, hogy a közönség résztvevő közösséggé alakul, amelyben kiemelt szerepe van tapasztalt színész-drámatanárainknak. A projekt során a színházi nevelési előadás létrehozása mellett 30 osztályközösség vehet részt a programban, amelyből legalább 40% földrajzi, gazdasági és/vagy szociálisan hátrányos helyzetű.

EGT_hirdetotabla_PS_kicsi

The Roots titled Theatre in Education programme is a cooprodukction of Nyitott Kör Egyesület and The Symtomps, directed by Réka Szabó, dancer coreographer and matematician. In our quickly changing world the horizontal mobility is evident, the phenomena of migration became globalized, either by direct either by abstract means. We are searching for our roots; from where we depart, in which bigger unity we form part of. We observe the essencial roots of our identity and heritage, as well as the psycho-social aspects of them. In the creation process we also observe patterns of socialisation and it’s mediums, parenthood and transnational communities. We do that through means of contemporary dance and physical theatre and by involving the participants in the performance, the public becomes active thanks to the work of our experinced actor/drama teachers. In the project we involve 30 yout communities, 40% of them suffering from geographical, economic and/or social obstacles.

EEA+Grants+-+JPG 436045_2

www.norvegalap.hu

www.eeagrants.org

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.